L’afiliació de juny, 622.446, marca un màxim històric a les Illes Balears

Turistes fent coa davant un establiment de restauració. Agost 2022. Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

L’afiliació del mes de juny ha estat a les Illes Balears de  622.446 persones, el que suposa un increment del 5% respecte a fa un any i assoleix un rècord d’afiliació en tota la sèrie històrica de les Illes Balears, essent un mes de juny. Aquesta és una de les principals dades presentades avui pel conseller de Model Econòmic en funcions, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha explicat l’evolució del mercat laboral del mes de juny.

Aquesta dada d’afiliació és la més elevada, en termes percentuals, d’Espanya. De fet, i en relació al mes de maig, les Illes van crear 20.889 llocs de treball el que suposa que gairebé una de cada dues de les noves afiliacions registrades a Espanya (54.541) s’han generat a les Illes.

Amb aquestes dades, el conseller ha augurat una temporada alta molt intensa, que permetrà, per primera vegada també, acumular 5 mesos amb afiliacions per sobre de les 600.000 persones, entre maig i setembre.

28.324 persones aturades, un descens del 17,3% interanual

L’atur a juny es va situar en 28.324 persones, un registre que cal remuntar-se a l’any 2007 per trobar xifres similars, però amb un nivell d’activitat molt inferior a l’actual. En relació a l’any passat, l’atur de juny va baixar en 5.424 persones, una caiguda percentual del 17,3%, la més intensa del conjunt d’Espanya, que cau un 6,7% respecte a fa un any.

L’atur també cau respecte al maig a les Illes, amb 476 persones desocupades menys que fa un mes.

Tot plegat fa que la taxa d’atur administratiu del mes de juny de les Illes Balears se situa en el 4,3%, la millor taxa d’atur administratiu en tot l’historial a les Illes Balears i  gairebé a més de la meitat que la mitjana de l’Estat (11,4%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.