El jardí medieval, la calma musicada Tots els dimecres fosquet de juliol, agost i setembre Lithica ofereix Quietud musical amb la interpretació de Joan Mercadal, Eva Febrer i Elena Armenteros

Redacció: Fosquets de Lithica/Foto: Pacífic Camps – Quietud Musical és una oferta que proposa el Festival d’estiu Fosquets de Lithica, en el marc de les Pedreres de s’Hostal. L’escenari en qüestió és el Jardí Medieval d’aquest recinte petri on es presenten actuacions curtes d’aproximadament mitja hora. Un any més l’organització ha inclòs aquest espai musical que convida a la calma i relaxació i que de cada any va tenint més bona acollida. Es tracta d’una mena de recer on poder alternar les caloroses dinàmiques estiuenques i tancar la jornada de forma fresca i pausada de la mà musical de tres artistes de qualitat contrastada. L’oferta de Lithica pretén, així, que cada dimecres els menorquins i visitants puguin optar a una interpretació musical relaxada. Ho és per aquells que vulguin acudir directament a la sessió, o bé també per aquelles persones que, en la visita que efectuïn a les Pedreres, després de la ruta, acabin amb una sessió reconfortant de música.

La bona resposta es va fer evident ja en la primera sessió de Quietud Musical del passat dimecres on el jardí quedà amb tot l’aforament completat. La protagonista, que encetava aquestes sessions, va ser l’arpista Elena Armenteros, que s’incorpora als ja habituals Joan Mercadal (guitarra espanyola) i Eva Febrer (violí).

Armenteros, que actuarà els dies els dies 5 i 26 de juliol; 23 d’agost i 20 de setembre, té el grau superior de música del Conservatori de Barcelona des de 2004. Com a arpista va aprendre de Maria Lluïsa Ibàñez a més d’assistir a les classes magistrals de Park Stikney i Bernard André i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha participat en les millors orquestres de les Illes Balears i Catalunya.

El guitarrista Joan Mercadal actuarà al Jardí Medieval els dies 19 juliol; el 2 i 16 d’agost i 6 de setembre. és compositor i intèrpret de guitarra, Llicenciat en interpretació de guitarra flamenca en l’Escola Superior de Música de Catalunya (2021), Diplomat a la Escuela de Arte Flamenco Fundación Cristina Heeren de Sevilla (2014) i especialitzat en l’acompanyament del Cante i del ball tradicional flamenc.

L’altra intèrpret és Eva Febrer, llicenciada en violí pel Conservatori Superior de les Illes Balears i Llicenciada en Història i Ciències de la Música per la Universidad de La Rioja. També s’ha format en interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a Itàlia, Alemanya i Bèlgica. Forma part de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca des de l’any 2000. Actuarà els dies 12 de juliol; 9 i 30 d’agost i 13 de setembre.

A la pàgina web https://www.fosquetsdelithica.com, els interessants hi trobaran tota la informació i l’accés per a la compra dels tiquets corresponents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.