Malánima farà el vespre a casa El projecte musical del ciutadellenc Àngel Gómez estarà en concert al Jazzbah demà, 12 de juliol

Malànima. El nom ve donat de la cara B que tenim totes les persones a dins. Escriure des d’aquesta posició li dona a l’artista un punt de vista més sincer per abordar temes quotidians i universals com la ràbia, l’esperança i la por.

Miriam Triay / Ciutadella – Malánima és el projecte artístic del músic, compositor i productor ciutadellenc, Àngel Gómez (1999) que, i acompanyat per Iris Medina (1999) en els videoclips i el directe, aterra de forma especial a casa. El pròxim 12 de juliol el públic menorquí i visitant podrà assistir al primer concert exclusiu dedicat a Malánima.

D’ÀNGEL GÓMEZ A MALÁNIMA
El jove músic ja va començar el seu debut en els escenaris menorquins quan, amb tan sols 15 anys, va presentar el seu primer EP titulat ‘Mai més’. Es tractava d’un estil totalment diferent, i que denotava els inicis d’un artista. Al seu costat, i ja en aquells moments, també trobàvem la figura de n’Iris Medina en la part visual.

Com ella mateixa explica: “La col·laboració amb n’Àngel sorgeix de quan, als inicis, començava a fer videoclips per ell, quan encara es deia, artísticament, Àngel Gómez. A partir d’aquí, i a poc a poc, hem anat creant conjuntament i construint altres camins artístics, fins a arribar, el passat estiu, a presentar Malánima”.

Ambdós artistes han evolucionat a dintre dels seus respectius camps, fins a barrejar-se dalt l’escenari. Ara Gómez ja no se centra només en la composició de les cançons, també ha entrat de ple dins el món de la producció musical. I Medina no només s’encarrega dels videoclips de postproducció, sinó que també munta els vídeos en directe -el concepte conegut és VJ, que vindria a ser com un DJ, però mesclant vídeos en directe-. Van molt més enllà dels límits que suposa l’art que abracen.

En paraules del músic: “És un projecte artístic obert a més disciplines. No ens tancam a fer una única cosa. Sinó que investigam i experimentam tant com podem. La idea és anar incorporant més arts a dintre el projecte i si podem, dalt l’escenari”. Malánima és, per tant, un projecte que no cerca tancar-se i limitar-se únicament a la música, sinó que, i dintre dels temps moderns que corren, vol aconseguir una fusió de diferents arts. Malánima és anar més enllà.

CREIXENT MUSICALMENT
Després d’haver tret, a finals de l’any passat, el seu primer EP, titulat TFG (‘Todo fatal, gracias’), que constava de quatre cançons, Malánima ha anat creixent a poc a poc a la ciutat comtal on ara mateix resideix, Barcelona. És gràcies al Centre Cultural Albareda, que el projecte musical d’Àngel Gómez ha pogut anar prenent forma pública durant aquest darrer mig any.

“Aquest centre ens ha fet un acompanyament artístic durant sis mesos. I durant aquest temps hem anat fent classes amb professionals, preparant directes, organitzant concerts… Hem après moltíssim”, ens explica Medina. Ara, i acabat ja el curs i col·laboració amb el centre, els artistes preparen les seves darreres actuacions ja programades -com a les Festes de Sants el mes d’agost-. i esperen a veure quin serà el camí a seguir.

Segons el músic ciutadellenc “Malánima encara està en una edat primerenca, estem al principi. De fet, moltes de les cançons que tocam en directe, encara no han sortit publicades. Al darrer concert que vam fer, a finals de juny, a la sala Meteoro de Barcelona, de les onze cançons que vam tocar, només dues es troben a les plataformes –Boig per tu i Lejos de aquí-. Ara es tracta de seguir fent música, vídeos, actuant on puguem, que la gent ens escolti… Com que ens ho passam tan bé, tampoc sentim que haguem de córrer i fer-nos un nom tot d’una, volem disfrutar del procés, que és el més divertit”.

ATERRANT A CASA
Així, i després de mig any de concerts, aprenent dels directes i del que suposen, Malánima aterra a casa. El pròxim dimecres, 12 de juliol, el projecte musical estarà tot un vespre a la sala de festa, Jazzbah. Una actuació que esperen amb moltes ganes, ja que, i encara que no sigui la primera vegada que actuen en aquest escenari, sí que n’és la primera que poden tenir tot un vespre exclusivament per ells.

“Normalment, actuam a festivals, i amb altres grups. Que sigui un concert només nostre, és la primera vegada que passa. I ens fa molta il·lusió que sigui al Jazzbah. És un lloc on hem anat sempre de festa, que ens sentim molt nostre, molt casa”, afirma Gómez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.