El romanticisme es cola al segon concert de Joventuts Musicals de l’estiu

El joc entre la corda d’Albert Guinovart i el vent d’Elisabet Franch seran els protagonistes de la segona jornada del 51è Festival de Música d’Estiu de Joventuts Musicals, que tindrà lloc el pròxim dia 17, a les 21 hores al Claustre del Seminari.

Amb un inici que dona llum a la resta del programa, i que és composició pròpia de Guinovart, el recital començarà amb Quatre preludis de llum. És amb aquestes primeres peces on podrem veure la complicitat i intimitat que esdevé entre ambdós artistes, qui ja han col·laborat en diverses ocasions i tenen un treball discogràfic en comú: Franch plays Frank, editat per Sony Classical l’any 2022.

Tanmateix, la resta del programa escollit per a l’ocasió esdevé una delicada selecció de peces de grans compositors de mitjans del segle XIX i principis del segle XX, entre els quals trobem Cécile Chaminade, Nikolai Rimsky-Korsakov, o Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Completen el llistat les composicions de Camille Saint-Saëns, Edvard Grieg i Francis Poulenc. Una mostra de l’estil romàntic que deixarà a la pell i oïda del públic la intensitat, la dolçor i la intimitat característiques d’aquest estil.

La del 17 és una oportunitat única a Menorca per experimentar de ben a prop la sensibilitat de Guinovart i Franch a l’hora d’interpretar aquest període romàntic, entre les quals hi trobarem una aria de Lenski de l’òpera Eugène Oneguin, de Tchaikovsky; la Sérénade aux étoiles, de Chaminade; o Chanson Arabe de Sheherazade, de Rimsky-Korsakov.

La flautista catalana Elisabet Franch és una figura de renom internacional, que ha rebut reconeixements com el Gran Premi de la 27a World Music Competition, Vienna New Year’s International Music Competition (Viena, Àustria), el 1r premi i premi del Jurat a l’American Protégé Woodwinds and Brass Competition (Carnegie Hall, Nova York, USA) ol’ Anton Rubinstein International Flute Competition (Berlin, Alemanya), entre altres. Ha publicat dos treballs discogràfics propis: Gyspy Airs (2015) i Franch plays Frank (2022).

Pel que fa a Albert Guinovart, és considerat un dels músics més complets i polifacètics de l’escena actual. Compositor, pianista, docent, compta amb tres Premis Butaca, dos Max, i el Premi Ciutat de Barcelona. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.