El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia es compromet a impulsar la formació professional per aturar la manca de mà d’obra qualificada

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro García, ha mantingut aquest dilluns una reunió amb els representants de la Confederació d’Associacions Empresarials (CAEB), encapçalada per la presidenta, Carmen Planas, i acompanyada pels vicepresidents Rafael Roig (FEBT), Antoni Gayà (AFEDECO) i José Antonio Roselló (CAEB Eivissa i Formentera), a més del secretari general, Sergio Bertrán.

Es tracta d’una primera presa de contacte entre la nova Conselleria i la patronal en la qual els empresaris han exposat les seves inquietuds i el conseller els ha assegurat una col·laboració estreta al llarg de la legislatura.

Les dues parts han mostrat la seva predisposició de treballar conjuntament per millorar la competitivitat de les empreses i potenciar la formació professional i la captació de talent com a base de l’ocupació de qualitat.

«Tenim un mercat laboral amb un greu problema de manca de treballadors qualificats, és un problema estructural que ve d’anys enrere i per això ens marcam com un dels nostres objectius l’impuls de la formació professional. Apostarem per les FP en tots els seus vessants —hoteleria, transports, comerç, etc.— per donar resposta a les necessitats del nostre teixit productiu».

Pel que fa a la transició energètica, Sáenz de San Pedro ha recordat que la Conselleria disposa de la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, que treballarà per impulsar les iniciatives que promoguin la lluita contra el canvi climàtic, com ara l’economia circular, les energies renovables i la xarxa de recàrrega de cotxes elèctrics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.