El Departament d’Emergències de les Illes Balears (112) recomana prevenció enfront de les altes temperatures previstes per avui

Les persones majors, els infants, els malalts crònics i les persones que fan feina a l’aire lliure són sempre els més vulnerables quan arriba una onada de calor. Per això el Departament d’Emergències de les Illes Balears (112) recomanen prevenció enfront de les altes temperatures previstes pel dia d’avui, i que s’espera que durin fins demà.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) alerta de l’entrada d’una onada de calor, la tercera en el que duem d’estiu, i decreta per avui l’ALERTA VERMELLA per altes temperatures. S’esperen màximes de 40 a 43 °C a l’interior i nord-est de Mallorca. A la resta de zones s’esperen màximes de 37 a 40 °C (ALERTA TARONJA). A Menorca també s’esperen temperatures extremes, sobretot al nord de l’illa, on es podrien registrar màximes de 39 a 41 °C (ALERTA TARONJA). Pel que fa a les Pitiüses s’hi esperen temperatures més baixes que a la resta d’illes, així i tot, les màximes es trobaran entre 34 i 38 °C, puntualment 39 °C a l’interior d’Eivissa (ALERTA GROGA).

L’AEMET ha avisat de l’entrada d’aquesta massa d’aire molt càlid que tindrà també com a conseqüència altes temperatures nocturnes, conegudes com a “nits tropicals”. Això sí, l’Índex de Gravetat del pla METEOBAL continua sent IG1 per a les illes de Mallorca i Menorca i IG0 per Eivissa i Formentera perquè aquesta pujada tan significativa de les temperatures és un fet puntual que només afectarà la jornada d’avui. A partir de demà, dimecres dia 19 de juliol, s’espera que les temperatures descendeixin.

El Departament d’Emergències de les Illes Balears (112) recomana als ciutadans prevenció. La població de risc — és a dir, la més vulnerable als efectes de la calor — són les persones majors (de més de 80 anys o que visquin soles o estiguin malaltes), els nins, els malalts crònics i les persones que fan feina a l’aire lliure.
Consells de prevenció
Mesures preventives per fer front a la calor:
– Beure líquid en abundància tot i que no es tingui set (especialment els nins i persones majors).

– Evitar begudes alcohòliques, amb cafeïna o amb molt de sucre.

– Menjar més fruites i verdures.

– Evitar els menjars molt calents.

– Evitar l’activitat física en les hores de major radiació

– Dutxar-se sovint.

-Utilitzar roba de colors clars, lleugera, que no sigui estreta i que sigui de teixits naturals com per exemple cotó.

-Cobrir-se el cap amb gorres o capells.

-Aprofitar les primeres i darreres hores del dia per fer les gestions que requereixin sortir al carrer.

-Evitar realitzar esport i si no es pot, intentar dur-lo a terme a les primeres o darreres hores del dia.

Recordem que per qualsevol incidència els ciutadans tenen a la seva disposició el telèfon 112 del Departament d’Emergències de les Illes Balears

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.