Cristóbal Marqués, candidat del PP al Senat "El canvi real només passa per la papereta del Partit Popular, no d'intermediaris"

Itziar Lecea / Ciutadella – Cristóbal Marqués, que fins fa poc era senador per Menorca per part del Partit Popular, s’ha vist envoltat de nou d’una campanya electoral que toca més de prop al càrrec que ha assumit durant els darrers anys. No fa campanya tot sol. L’acompanya en tot moment en Joan Mesquida, qui es proposa com a diputat per la nostra illa. Amb Marqués fem un repàs de com ha anat aquesta campanya just pocs dies abans de la cita amb les urnes per les eleccions generals.

Com valora els resultats de la campanya local i autonòmica?
Amb la il·lusió que vam fer les eleccions municipals i autonòmiques, amb les quals vam poder dur el canvi tant al Govern Balear com al Consell Insular, crec que vam fer una molta bona campanya. I també demostrant la capacitat de pactar del PP, tant a dreta com a esquerra, amb l’exemple al Consell com a Es Mercadal. Som un partit moderat, de Menorca i l’esperit de fer feina amb els ciutadans.

I com veu la campanya per les generals?
Hem enfocat la campanya d’una manera molt diferent, sense plantejar actes amb 200 persones, sino anunciant mesures que volem dur a terme per Menorca, encara que sigui des del govern central.

Joan Mesquida i Cristóbal Marqués

Quines mesures concretes defensen?
El decàleg contempla diferents mesures. I som els únics que ens hem enfocat en aquest punt de vista més menorquí, més concret, i no tan generalista. Pel que fa a les mesures que volem implantar, el més bàsic és resoldre el tema del transport aeri, defensant la necessitat d’ampliar les freqüències i la capacitat en la ruta d’OSP amb Madrid. També volem recuperar el conveni de carreteres, que ha estat un desastre deixar-lo perdre com s’ha fet. Miram per poder finalitzar el segon cable elèctric submarí, per evitar una altra gran apagada, que va afectar molt a Ciutadella. Estem xerrant de temes que afecten directament a Menorca, que al final és el que ens interessa.

Alguna d’aquestes mesures està focalitzada en Ciutadella?
Sí, tenim clar que hem de construir els nous jutjats. També hi ha altres mesures que poden ser molt positives pel municipi, com el pla per reconvertir les zones turístiques madures.

I en temes més generalistes?
Tenim molt clar que hem de fer una baixada d’impostos, dels trams de IRPF en rendes mitges i baixes, deduccions amb famílies que tenen un parell de fills, etc.

Joan Mesquida, Juana Mari Pons i Cristóbal Marqués

Com es va prendre l’anunci d’unes eleccions generals just acabada la campanya de les locals i autonòmiques?
Estem convençuts que elegir el dia 23 de juliol va ser una tàctica del govern d’esquerres per a què la gent no vagi a votar. Tenim 3 milions de ciutadans, com a mínim, que seran fora de casa seva, pel que no ho podran fer o hauran de votar per correu, que ara mateix està col·lapsat. A Menorca, hi ha moltíssima gent que fa feina de temporada turística i que segurament tampoc hi podrà anar. I amb temperatures que no fa ganes ni trepitjar carrer. Una baixa participació és el que està cercant l’esquerra. I una alta participació és el que interessa al Partit Popular.

Veu possibilitats pel PP també al govern central?
Es palpa l’ambient de canvi, que és el que haurem d’aconseguir dia 23. Per açò animam a la gent a fer un esforç i anar a votar. I també perquè aquest canvi no depengui d’altres partits, perquè el canvi real només passa per la papereta del Partit Popular, no d’intermediaris.

Com planteja la seva feina, com a senador, a partir del dia 24 de juliol?
Crec que aquests quatre anys s’han defensat els interessos de Menorca de manera periòdica amb iniciatives concretes. Amb la nova etapa, el meu objectiu és centrar-me molt més en un sol càrrec i poder donar-hi el 100%, defensat des de Madrid el que ens interessa a Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.