El SAMU061 reforçarà la central de coordinació durant la jornada electoral davant la onada de calor L’objectiu és posar a disposició de la ciutadania, per mitjà del telèfon 061 Salut Respon

La Conselleria de Salut reforçarà la Central de Coordinació del SAMU 061 el 23 de juliol, amb motiu de la jornada electoral, entre les 9 i les 21 hores, davant la previsió de temperatures molt altes.

La Delegació del Govern i els ajuntaments de les illes enviaran a tots els col·legis electorals documentació amb recomanacions per actuar davant un cop de calor. L’objectiu és posar a disposició de la ciutadania, per mitjà del telèfon 061 Salut Respon, més personal sanitari per atendre totes les consultes que puguin sorgir als col·legis electorals com a conseqüència de les altes temperatures que es puguin assolir al llarg de la jornada. Així mateix, la Delegació del Govern ha facilitat al SAMU 061 la localització exacta de tots els col·legis electorals per a qualsevol eventualitat.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a les persones amb algun tipus de discapacitat funcional que vulguin exercir el dret a vot de manera presencial, el transport sanitari programat posarà a l’abast de la ciutadania dotze ambulàncies a les Illes Balears per traslladar les persones que ho sol·licitin.

Cop de calor

El cop de calor és una situació que pot ser greu, en la qual la temperatura corporal arriba als 40 oC i el cos no pot reduir-la de manera eficaç. És causat per la permanència prolongada en ambients molt calorosos o per fer una activitat física intensa quan fa molta calor.

Les persones que tenen més risc de patir un cop de calor són les majors de 65 anys (i més si viuen totes soles i/o són dependents), els nadons i els infants petits, les persones amb malalties cròniques (cardiovasculars, respiratòries, diabetis, obesitat…) i/o amb determinades medicacions (antidepressius, diürètics, antihipertensius…), els treballadors en ambients calorosos i les persones que fan exercici físic intens en les hores de més calor.

Es reconeix per l’aparició de símptomes com una temperatura corporal molt elevada, pell envermellida, calenta i seca, pols accelerat i respiració ràpida, rampes, mal de cap, nàusees i/o vòmits, somnolència i molta set. També hi pot haver confusió, convulsions i pèrdua de coneixement, que de vegades és el primer símptoma en ancians.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.