Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1948

Degà de la prensa escrita de l'Illa

El Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1948 era el número 263 i es complien 5 anys de l’edició del primer nombre. El preu de venda era de 50 cèntims de pesseta.

A la portada hi trobàvem diferents notícies com la festivitat de Sant Cristòfol i la del Gremi de Transports, a més de l’obertura del nou garatge de l’empresa Vilafranca i Cardona. En van ser padrins de l’acte els fillets Adolfo Vilafranca Bosch i Angeleta Vilafranca Casasnovas, fills d’Adolfo i Àngel Vilafranca

El delegat provincial de Treball, Salvador Gil Blanco, visitava Ciutadella. S’havien celebrat les festes commemoratives del 9 de juliol, que aquell any havien coincidit amb les del centenari del Jaume Balmes. Es va donar lectura a l’Acte de Constantinoble i el cronista municipal Josep Cavaller Piris va oferir la conferència sobre el 9 de juliol i l’Acta que va redactar el notari  Quintana. També es va celebrar el festival ciclista i un concert de la Banda Municipal a la Plaça des Born que va estar dirigit per Francisco Pujolar.

Passava les seves vacances a Ciutadella el bisbe de Tortosa, el ciutadellenc Manuel Moll Salord.

Es casaven a Maria Auxiliadora els joves José M. Arnal Ramos i Antonia Coll Montaner. Va beneir el casament el salesià Joan Sastre Miret. Els nuvis van fixar la seva residència a València.

Els futbolistes Taltavull (Tarragona), Pancho (Constància d’Inca) i Bagur (Reial Societat) havien arribat a passar les seves vacances.

A la contraportada dos articles, un de Toni Pons Caules, titulat “Menorca i l’Empordà”, escrit en llengua catalana. L’altra era de l’apotecari Josep Cavaller Piris, amb el nom “Al César lo que es del César”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.