Menorca Talaiòtica - Unesco

Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1948

Degà de la prensa escrita de l'Illa

El Setmanari El Iris del 17 de juliol de 1948 era el número 263 i es complien 5 anys de l’edició del primer nombre. El preu de venda era de 50 cèntims de pesseta.

A la portada hi trobàvem diferents notícies com la festivitat de Sant Cristòfol i la del Gremi de Transports, a més de l’obertura del nou garatge de l’empresa Vilafranca i Cardona. En van ser padrins de l’acte els fillets Adolfo Vilafranca Bosch i Angeleta Vilafranca Casasnovas, fills d’Adolfo i Àngel Vilafranca

El delegat provincial de Treball, Salvador Gil Blanco, visitava Ciutadella. S’havien celebrat les festes commemoratives del 9 de juliol, que aquell any havien coincidit amb les del centenari del Jaume Balmes. Es va donar lectura a l’Acte de Constantinoble i el cronista municipal Josep Cavaller Piris va oferir la conferència sobre el 9 de juliol i l’Acta que va redactar el notari  Quintana. També es va celebrar el festival ciclista i un concert de la Banda Municipal a la Plaça des Born que va estar dirigit per Francisco Pujolar.

Passava les seves vacances a Ciutadella el bisbe de Tortosa, el ciutadellenc Manuel Moll Salord.

Es casaven a Maria Auxiliadora els joves José M. Arnal Ramos i Antonia Coll Montaner. Va beneir el casament el salesià Joan Sastre Miret. Els nuvis van fixar la seva residència a València.

Els futbolistes Taltavull (Tarragona), Pancho (Constància d’Inca) i Bagur (Reial Societat) havien arribat a passar les seves vacances.

A la contraportada dos articles, un de Toni Pons Caules, titulat “Menorca i l’Empordà”, escrit en llengua catalana. L’altra era de l’apotecari Josep Cavaller Piris, amb el nom “Al César lo que es del César”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.