Sumar Més crearà una ajuda d’emergència de 1.000 euros per a les famílies que tenguin una hipoteca a tipus variable Isa Allès i Esteve Barceló també demanen que les propietats de la SAREB siguin transferides a l’IBAVI per convertir-les en habitatge social

Els preus de l’habitatge s’han disparat a Menorca. Sigui comprar o llogar una casa s’ha convertit en missió impossible i la principal preocupació dels menorquins i les menorquines. El nombre 3 de la candidatura de Sumar Més al Congrés, Esteve Barceló, ha afirmat que “a l’encariment dels darrers anys s’hi ha d’afegir ara la revisió de les quotes de les hipoteques variables, que està ofegant a moltes famílies”.

Des de Sumar Més proposen una bateria de solucions “per fer que l’habitatge sigui relament un dret i no un negoci”:

  • Crear una ajuda d’emergència de 1.000 euros per a les famílies que tenguin una hipoteca a tipus variable per la compra del seu habitatge habitual. En tot cas, l’import de l’impoteca no podrà ser superior als 250.000 euros. Aquesta mesura es finançarà a càrrec de l’impost extraordinari a la banca.

  • Transferir, de forma gratuïta, els pisos i solars que la SAREB té a Menorca a l’IBAVI perquè els pugui dedicar a habitatge social.

  • Aplicar la llei d’habitatge estatal per limitar els preus dels lloguers a les zones tensionades.

  • Limitar la compra de segones residències a Menorca, i suprimir el visat d’or que premia els estrangers que compren habitatges de luxe.

La candidata de Sumar Més al Senat per Menorca, Isa Allès, ha destacat que “volem millorar la vida de la gent i donar solucions als problemes quotidians de les persones, com són l’encariment del cost de la vida o l’accés a l’habitatge, per açò, farem que l’habitatge sigui realment un dret i no un negoci i crearem una ajuda de 1.000 euros per a famílies que tenguin una hipoteca a tipus variable i els hi hagin pujat la quota de l’hipoteca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.