Turisme i canvi climàtic

Com afectaran les onades de calor al model turístic actual basat en el sol i platja? Romprà el canvi climàtic la estacionalitat turística? Deixarem de tenir el gruix del turisme els mesos de juliol i agost? Aquestes són algunes de les preguntes que des del sector turístic i econòmic es comencen a plantejar de manera seriosa, perquè tot apunta que el turisme nord europeu, especialment el britànic, pot anar canviant de destinacions per altres menys caloroses o bé quedar-se al seu país per mor de tenir d’ara en endavant un clima més suau i semblant al Mediterrani.

Aquests indicadors climàtics ens venen a dir que hi ha que cercar alternatives al sol i platja; començar a pensar que de cada vegada tindrem més turisme els mesos de maig, juny, setembre i octubre, que els de juliol i agost on la calor es fa vertaderament insuportable.

Aquest canvi d’hàbits ja ha començat i hem pogut veure que turistes que venien a l’illa cada any els mesos punta han deixat de venir els mesos punta i venen el juny i tornaran el setembre o octubre, com ens indicaven uns amics francesos que tenen casa a Santandria i que des dels anys 60 han anat venint any rere any, i ara ja és la tercera generació que fa estada a Ciutadella, però que no vindran el mes d’agost i aposten per l’octubre i de pas participar al Trail dels Fars o altra competició pel Camí de Cavalls.

Hi ha que reinventar-se, apostar per activitat complementàries els mesos de maig, juny, setembre i octubre que han d’anar des del senderisme i proves esportives a la gastronomia, passant per activitats culturals, tot cercant uns mesos més benignes, menys sufocants i amb la possibilitat de gaudir del sol i platja fora del que fins ara eren, i encara són, els mesos punta.

El canvi climàtic canviarà moltes coses i, entre elles, el turisme tal i com el tenim avui en dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.