59 joves de Ciutadella han pres part aquest mes de juliol al programa ‘Un Estiu per Créixer’

Llorenç Allès / Ciutadella – ‘Un Estiu per Créixer’ és un projecte que ofereix a joves d’entre 14 i 17 anys l’oportunitat d’aprendre i a la vegada oferir un servei a la comunitat durant els mesos de més calor de l’any, en el període de vacances escolars. La iniciativa ha arribat enguany a la cinquena edició, i a Ciutadella el resultat obtingut el mes de juliol és molt satisfactori.  

S’havien ofert 60 places, i es van omplir totes. Finalment, i per una baixa que es va produir durant el mes, han estat 59 les persones joves de Ciutadella que han participat al programa. El mes d’agost està previst que hi participin 33 joves. És a dir, més de 90 joves d’entre 14 i 17 anys hauran pres part d’una iniciativa que ha demostrat any rere any que és una opció per a passar les setmanes d’estiu de manera activa i profitosa.

Quan els i les joves s’apunten al projecte, poden escollir la temàtica en què volen participar. No poden escollir l’empresa o entitat concreta, però sí l’especialitat en què volen participar. I una vegada més, aquest mes de juliol han sobresortit els serveis relacionats amb activitats esportives (32 per cent) i activitats educatives (29 per cent). És a dir, sobretot escoles d’estiu i campus esportius, on aquests joves poden donar un cop de mà i passar unes setmanes divertides oferint ajuda i aprenent. La tercera activitat més concorreguda ha estat la relacionada amb l’agricultura i la ramaderia (14 per cent), seguit del comerç local (10 per cent).

A través d’’Un Estiu per Créixer’, els i les joves durant 15 hores a la setmana assumeixen compromisos i nous reptes, fent-se responsables de determinades tasques i implicant-se en la millorar del centre on participen. La prioritat del programa és oferir activitats prioritàriament a entitats sense ànim de lucre, serveis públics municipals o activitats de caire cultural, social, assistencial, mediambiental o educatiu. A més, també hi participen empreses i comerços. En aquest darrer cas, les empreses han d’assumir el compromís d’ajudar al o la jove a contribuir a la millora d’un aspecte social de l’activitat econòmica. Injove, coordinador del programa, cita com a eemple que una empresa de lloguer de caiacs pot proposar que el jove participant faci una campanya informativa sobre la posidònia als seus clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.