Les lletres catalanes protagonitzen el programa del Cor Jove Nacional de Catalunya

En la nova edició del Festival de Música d’Estiu no podia faltar la iniciativa musical del Moviment Coral Català, la confederació coral catalana, i Corals Joves de Catalunya: el Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC). Ja s’ha convertit en costum que JM Ciutadella col·labori amb aquest projecte. En paraules de la presidenta, Pilar Carreras: “El CJNC és una iniciativa pedagògica i musical a la qual volem donar cabuda en cada edició del festival de Joventuts Musicals”.

Així, i encetant el mes d’agost, 32 cantaires, d’entre 18 i 28 anys, protagonitzaran el cinquè concert del festival. Conduïts per la directora professional, amb una àmplia trajectòria dins el món coral català i espanyol, i guanyadora d’un Premi Nacional de Cultura, Mireia Barrera, han preparat un programa que gira entorn de la poesia catalana.

Joan Maragall, Josep Carner, Josep Vicenç Foix o Pere Quart són els autors de les lletres musicades per compositors, també catalans, com Mariona Vila, Manuel Oltra o Benet Casablancas. Els títols, llavors, que acompanyaran al públic menorquí el pròxim diumenge són: Comiat de l’ànima, Les quatre estacions, El Comte Arnau, L’home parat, El Bestiari i Jo tem la nit.

Si ens centram en la formació coral, el CJNC funciona a partir d’una sèrie de trobades al llarg de l’any, en format encontre. En aquestes, els joves conviuen i treballen el repertori, la tècnica vocal i altres aspectes diversos. L’objectiu principal d’aquesta coral és oferir una oportunitat formativa al més alt nivell als millors talents. I sota la direcció artística de reputats professionals.

El nou projecte musical del Cor Jove Nacional de Catalunya tindrà lloc demà, 6 d’agost, a Lithica, a les 21h del vespre. Serà un concert a benefici de Càritas Diocesana de Menorca. I és el resultat de les sinergies culturals que s’han format entre JM Ciutadella, Fundació Lithica i Moviment Coral Català. Un any més el Festival de Música d’Estiu de Ponent reserva espai per als joves cantaires.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.