Irene Mas, una veu illenca al Festival de Música d’estiu

La soprano mallorquina, Irene Mas, i el jove pianista Marc Serra seran els protagonistes del sisè concert del Festival de Música d’Estiu 2023, que organitza per 51è any Joventuts Musicals de Ciutadella. És l’única veu d’un cartell que, sobrepassat l’equador, s’havia centrat, durant el mes de juliol, en la part més instrumental, mentre que durant l’inici del mes d’agost, també agafa protagonisme la lírica.

Així, aquest sisè concert esdevé una magnífica oportunitat per conèixer de ben a prop a una de les sopranos més versàtils de les Illes. Irene Mas és capaç d’abastar gèneres tan diversos com la música medieval fins a la contemporània. Mas ha desenvolupat la seva carrera a països com Finlàndia, Mèxic, Bulgària, Anglaterra, Andorra, Hongria, Suïssa, Àustria, Itàlia, França, la India o Corea, tot i que va iniciar-se al Teatre Principal de Palma, on va rebre formació del Grau Superior de Violí (CSIB) i el Grau Superior de Cant (Cons. Superior del Liceu) amb Dolors Aldea i Marta Pujol. Mas ha estat, a més, guardonada a nombrosos Concursos Internacionals de Cant com el Primer Premi al Concurs Internacional de Les Corts, Segon Premi Ex-Aequo i Premi Juventudes Musicales de España al Concurs “El Primer Palau” o el Premi Extraordinari Fundació Ferrer- Salat del Concurs Tenor Viñas.

L’acompanyarà al piano el català Marc Serra, qui és descrit com un músic que “sembla tenir una relació primària, respectuosa i íntima amb la música, com si l’entengués des del còrtex i li insuflés vida” (Diari Núvol) i, segons la Revista Musical Catalana, “presta una atenció absoluta al timbre i és subtil, dolç i tendre a l’hora de fer aparèixer tota mena de matisos sonors de l’instrument”. Va realitzar els seus estudis de piano a Barcelona de la mà de Maria Jesús Crespo i a Basilea amb Claudio Martínez Mehner, i de lied amb Francisco Poyato i Anton Kernjak.

Mas i Serra s’encarregaran, demà 7 d’agost al Claustre del Seminari de Ciutadella, d’oferir un recital eminentment romàntic, amb temes dels mestres europeus Edvard Grieg, Felix Mendelssohn, Franz Peter Schubert i Franz Liszt.

Tanmateix, i rompent amb la tònica del que han estat la majoria dels recitals d’aquest Festival de Música d’Estiu 2023, el concert es tancarà amb les obres Offrande, Quand la nuit n’est pas étoilée, L’enamourée, i A Chloris, del músic polifacètic Reynaldo Hahn. Així com s’inclourà una darrera part amb Abril, Maig, Recança i Cançó de l’amor que passa, del compositor català Eduard Toldrà, una de les figures clau de la música catalana de mitjan segle XX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.