Setmanari El Iris del 7 d’agost de 1948

Degà de la prensa escrita de l'Illa

El Setmanari El Iris del 7 d’agost de 1948 publicava a la portada els següents temes: L’Editorial parlava de l’onada de calor i de la llum especial de l’estiu als carrers i patis interiors de Ciutadella. Joan Timoner Petrus publicava en llengua catalana el poema “A mossèn Costa i Llobera”, en el 25è aniversari de la seva mort. El notari Nicolau Verdaguer publicava l’article “Surrealisme estiuenc” parlant de Menorca i també del surrealisme d’André Bretón en el seu manifest. El 3 d’agost s’havia celebrat “El Día del Amanecer” que commemorava la sortida de Colón des del port de Pals.

El Club Nàutic organitzava una excursió en barca a la platja des Bot pel diumenge 8 d’agost i pel dia 15 la segona travessia al port de Ciutadella, grans verbenes i el Dia del Club.

Josep Salord i Farnès era nomenat Ecònom de la Parròquia des Migjorn Gran.

La venda del cupó pro cecs havia donat premis a Ciutadella i no havien estat recollits. Des de les pàgines d’El Iris es recordava que els cupons caducaven al mes de ser premiats.

Els nadadors del Frente de Juventudes de Ciutadella s’havien proclamat a Palma, sot campions de Balears.

Tacava l’edició la Pàgina Menorquina del doctor Pere Hernàndis que glosava la figura d’Andreu Benejam Mesquida, prevere mor a l’Uruguai al 1934. A la secció de Topònims Menorquins parlava de “Villacarlos” i acabava parlant de l’arribada del qui seria el Cardinal Despuig a Ciutadella al 1755.

La selecció ciutadellenca s’imposava per 4-1 al Robur.

El Club Nàutic organitzava una excursió en barca a Cala en Turqueta el primer d’agost i el dia 8 a sa Platja des Bot. El preu era de 8 pessetes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.