Més de 350 restaurants, bars i cafeteries se sumen a la campanya estival de reciclatge La campanya Banderes Verdes 2023, d'abast estatal, cerca incrementar els nivells de recollida selectiva de vidre durant l'estiu mitjançant acompanyament i dotació de mitjans a cada local participant

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ecovidrio llancen una nova edició de la campanya Moviment Banderes Verdes, la iniciativa que té com a objectiu guardonar el compromís dels establiments hostalers amb el reciclatge de vidre i l’economia circular durant els mesos d’estiu.

Un total de 353 establiments hostalers de Menorca s’han sumat a la iniciativa d’enguany i buscaran incrementar de manera conjunta els nivells de recollida selectiva de vidre de l’any anterior. L’illa competirà amb 28 municipis més de totes les Illes Balears per la Bandera Verda d’Ecovidrio, el guardó al participant més compromès amb el reciclatge de vidre, i que l’any passat va ser atorgat al municipi eivissenc de Sant Antony de Portmany.

La campanya ha estat presentada aquest dimarts a Cala Galdana pel director insular de Medi Ambient, Mateo Ainsa, acompanyat del director de l’hotel Artiem Audax, Javier Martínez, la directora de l’hotel Comitas Floramar, Alba Lledó, i el director de l’hotel Melià Cala Galdana, David Ruiz.

Tots els participants comptaran amb l’acompanyament de personal d’Ecovidrio, que al llarg de tot l’estiu realitza visites i enquestes als establiments del sector HORECA (hotels, restaurants i cafeteries) per detectar les necessitats de cada local, assegurar la dotació de mitjans per al reciclatge, informar sobre la normativa i incentivar les bones pràctiques. La campanya buscarà també sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre.

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

En aquesta nova edició, Ecovidrio durà a terme el segon baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través d’enquestes sobre quatre àmbits: la gestió eficient dels residus, eficiència energètica, consum responsable i consum d’aigua. En acabar la temporada, Ecovidrio premiarà l’establiment balear més sostenible en la seva activitat.

Banderes Verdes, hostaleria i entitats locals per la recuperació verda

Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant les entitats locals com els restaurants, bars i punts de restauració en general. Es tracta d’una de les iniciatives clau d’Ecovidrio en aliança amb el sector de l’hostaleria, que es desenvolupa a més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 15.000 establiments hostalers.

El reciclatge d’envasos de vidre a Menorca

L’estiu és una etapa clau a Menorca a causa de la incidència del turisme i l’augment del consum. Durant aquest període es recicla a l’illa una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els hotels, restaurants i cafeteries són grans generadors de residus de vidre durant l’estiu i, per tant, es converteixen en un sector determinant per a la transició cap a un model d’economia circular.

El 2022, els ciutadans de Menorca van reciclar 3.904 tones d’envasos de vidre. un 20% més que el 2021 i la millor xifra de l’històric a l’illa. Atenent aquesta xifra, cada menorquí i menorquina hauria reciclat 40,4 kg de vidre en un any.

Pel que fa a la dotació de contenidors a l’illa, el 2022 s’han comptat 538 contenidors de recollida separada, un 2,7% més que el 2021. A Menorca hi ha 1 contenidor de reciclatge de vidre per cada 179 habitants. La mitjana estatal se situa en 1 per cada 197 habitants segons dades del 2022. En total, hi ha 5.514 contenidors de vidre a les Illes Balears.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.