El Sant Joan de i per a tots s’està estudiant

Jocs des Pla 2023. Foto: Bep Al·lès©

Miriam Triay / Ciutadella – Durant aquest darrer mes hem sentit queixes al voltant dels aforaments limitats de segons quins actes de Sant Joan, que deixen fora a alguns ciutadellencs i ciutadellenques. Festes, les nostres, que la població vol viure i compartir fent poble i germanor. Però que també atreuen molts visitants de fora, fins al punt d’haver de posar mesures que limiten els actes i les persones en aquests. Limitacions que també afecten els d’aquí i que han causat revolt.

Des del setmanari hem parlat d’aquest tema amb el regidor de Cultura i Festes, entre altres àrees, Miquel Fullana. Qui ens ha explicat el camí que s’està seguint respecte a les festes de l’any vinent. “Primer de tot, s’ha de tenir en compte, que el més important, en aquests moments, per Sant Joan, és la seguretat. Ve molta gent, i s’han de prendre mesures, com l’aforament limitat, per poder fer-hi front”. En aquest sentit, el regidor explica que, sense segons quines limitacions, els operatius de seguretat no podrien actuar amb la mateixa efectivitat i rapidesa. “El que volem i cercam, per damunt de tot, és millorar la seguretat, cada any, així com bonament poguem”, afirma Fullana.

“Ara bé, també escoltam i comprenem les queixes del poble que es queda fora de segons quins actes festius. Per aquest motiu, ja hem començat a treballar damunt les festes del 2024, i una de les coses primordials que estem abordant és com solucionar-ho”.

Foto: Bep Al·lès©

Fa poc més d’un mes part del poble ciutadellenc es va pronunciar respecte a aquest problema que havien patit alguns ciutadans. No creien just que els d’aquí s’haguessin de quedar sense veure o viure tota la festa. Per açò, com diu el regidor de Festes, aquesta queixa s’ha escoltat, i s’està mirant de solucionar.

“El fet d’emprar polseres identificatives i que donin prioritat, com ja s’ha comentat [entre altres plataformes, en aquest mateix setmanari], està damunt la taula. Igual que altres alternatives. Però clar, sorgeixen preguntes que hem de veure com respondre. Quan donam les polseres? A qui? Com ho limitam? Com ho fem? És complicat. No és una cosa que es pugui fer en un dia. S’ha de ben estudiar. Però com dic, estan diverses opcions damunt la taula”.

Foto: Bep Al·lès©

En aquest sentit, el nou equip de govern ja està treballant en una possible solució per aquesta problemàtica tan sonada. Només queda esperar a veure quines solucions són factibles, legals i coherents. I veure com evolucionen les festes més esperades de l’any per als ciutadellencs i ciutadellenques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.