Arriba la segona edició del Concurs de fotografia nocturna Menorca Starlight Es mantenen les 5 categories de participació de la primera edició, i s'obre la possibilitat d'incloure imatges de fotodenúncia i històries d'èxit dins la categoria de “Les persones i el cel”.

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera, en col·laboració amb el Fotoclub del Cercle Artístic de Ciutadella, ha convocat el II Concurs de fotografia nocturna Menorca Starlight 2023, la segona edició del certamen de fotografia per a la difusió de la qualitat del cel nocturn de Menorca, i de l’illa com a destinació Starlight.

Organitzat per primera vegada l’any 2021, aquest concurs de fotografia bianual forma part de les iniciatives que l’Agencia Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular impulsa per a la divulgació del cel nocturn de Menorca arrel la declaració de l’illa com a reserva i destí turístic Starlight el 2019, i de l’aprovació del Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca l’any 2021. Una iniciativa que permet, a més, la protecció, salvaguarda i conservació de  l’obscuritat de la nit i del cel estrellat de l’illa, un patrimoni natural protegit de la contaminació lumínica vital per la biodiversitat de la reserva de biosfera.

Edició 2023
La convocatòria d’aquesta segona edició ha obert dia 22 de juny i es podran presentar fotografies fins al 31 d’octubre. Igual que a l’anterior edició, el certamen ha estat concebut per valorar l’art de la fotografia com a via de reflexió i expressió de la visió particular de qualsevol fotògraf, ja sigui professional com aficionat, envers el cel nocturn de la Reserva de Biosfera de Menorca.

El concurs manté les 5 categories de participació de la primera edició, i s’obre la possibilitat d’incloure imatges de fotodenúncia i històries d’èxit dins la categoria de “Les persones i el cel”. Les categories, així, serien: 1. Paisatges, terrestres i marins; 2. Pobles i cel estrellat; 3. Menorca Talaiòtica; 4. Cel profund; 5. Les persones i el cel (inclou fotodenúncia i històries d’èxit).

Cada participant podrà presentar fins a un màxim de 5 fotografies d’autoria pròpia, en color o blanc i negre, realitzades dins l’àmbit territorial de la reserva de biosfera de Menorca (inclosa la seva delimitació terrestre i també marina). S’inclouen en aquesta definició del cel nocturn imatges preses al crepuscle, sempre compreses a l’interval després de la posta de sol i abans de la sortida del mateix.

El concurs premiarà a 3 fotografies per categoria, 1er premi, 2n premi i Menció d’honor. El primer premi de cada categoria estarà dotat amb un val per valor de 300 euros, a escollir entre productes o serveis de la marca Menorca Reserva de Biosfera, i el segon premi de cada categoria amb un val de 150 euros en productes o serveis de la marca. Es reserva una menció d’honor específica, com a mínim, per a les persones participants menors de 18 anys.

A més, les fotografies guanyadores i finalistes seran publicades i exposades en una exposició itinerant que recorrerà tots els municipis de l’illa.

L’organització de la primera edició del certamen l’any 2021 va comptar amb més de 100 imatges del cel nocturn de Menorca per divulgar la seva bellesa i les exepcionals condicions que hi ha a l’illa per a l’observació astronòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.