Setmanari El Iris del 14 d’agost de 1948

El Setmanari El Iris del 14 d’agost de 1948 publicava a la portada els següents temes: S’anunciava la partida de 8.405.232, 19 ptes per a tornar a començar les obres d’ampliació del port de Ciutadella. Es Mercadal retia homenatge a Francesc Camps i Mercadal, en Francesc d’Albranca, i el seu retrat era penjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament. El clergue Antoni Moll, publicava en llengua catalana de Menorca el poema “A Francesc d’Albranca”.

El delegat del govern a Menorca, Manuel Paredes, es reunia amb el batle accidental de Ciutadella, Bartomeu Gornès.

S’anunciava per a primers de setembre l’actuació de l’Esbart Folklore, al Teatre del Cercle Artístic. Els beneficis del concert es destinarien a l’Hospital Municipal. Aquesta agrupació tenia com a finalitat l’aprenentatge del fandango menorquí.

Mig centenar de menorquins, entre ells 18 ciutadellencs, estaven a punt de partir de pelegrinació a Santiago de Compostela.

El Ciudadela perdia per 1-2 davant La Unió i el Medi i el Minerva empataven a 3 en el derby local.

Pancho i Bagur, després de les seves vacances, partien cap a Inca i Sant Sebastià on havien de fer temporada amb el Constància i la Reial Societat, respectivament.

A la contra es publicava l’article “Notes de menorquinofilia”, escrit en català i dedicat a Mn. Josep Salord i Farnès, a càrrec de Francesc de Borja Moll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.