L’Ajuntament des Mercadal inicia una campanya de conscienciació ciutadana

Avui comença una campanya de conscienciació i civisme de l’Ajuntament des Mercadal i Fornells. Aquesta campanya vol promoure la preservació dels espais públics, la conscienciació de dipositar els residus en els contenidors corresponents, fer ús del servei de recollida de mobles i estris domèstics, per una banda, i restes de jardineria per l’altra, per poder mantenir el municipi més net i aclarit si tota la ciutadania hi posa de la seva part.

Amb aquest motiu, l’Ajuntament recorda els horaris d’estiu de recollida de voluminosos per tal de mantenir un municipi net i respectuós amb els veïns i el medi ambient, tot recordant el telèfon per sol·licitar el servei gratuït (971 36 79 45):

  • –  Dimarts: Es Mercadal, Fornells, Ses Salines, Playas de Fornells i Tirant (de 6:30h a 13h).
  • –  Dimecres: Sa Roca, Son Parc, Addaia, Cala Molí, Na Macaret, Punta Grossa, Arenal d’en Castell i Coves Noves (de 6:30h a 13h).

     

    “La imatge del nostre municipi ha de ser reflex dels nostres costums, del civisme i del bon veïnatge dels habitants. Hem de posar tots el nostre gra d’arena per corregir aquestes situacions molestes per al conjunt de la nostra comunitat i per a la preservació del medi ambient”, s’assegura des de l’Ajuntament.

    A més de la campanya via xarxes socials i mitjans de comunicació, també s’està treballant per ampliar el número de contenidors de reciclatge i de rebuig, així com una actualització de l’ordenança municipal per adaptar-la a la llei de residus, i augmentar les sancions per incompliment de la mateixa.

    S’ha fet coincidir aquesta campanya amb l’inici del servei de recollida de residus de porta a porta comercial i industrial, que entrarà en funcionament el proper dilluns 21 d’agost. Segons la llei Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, i d’acord amb el seu article 20.3, s’estableix que el productor inicial o altre posseïdor de residus domèstics haurà de separar en origen els seus residus i entregar-los segons l’ordenança municipal i d’acord amb el que s’estableix en l’article 25.

    Des de l’Ajuntament s’espera comptar amb la col·laboració de tothom per tenir un municipi cada vegada més net, cívic i sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.