El PP apel·la també al PSOE però no dona per perduts els vots del PNB Sémper situa Junts "fora de la racionalitat política" i admet que és gairebé "impossible" arribar a cap acord

ACN/Barcelona – El dirigent del PP Borja Sémper ha defensat parlar amb tots els grups de cara a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, també amb el PSOE. “Estem condemnats a no entendre’ns?”, ha qüestionat Sémper en una entrevista a RNE, on ha negat que la seva apel·lació sigui només als diputats socialistes “incòmodes” amb l’actual escenari. Tot i aquesta crida, el popular ha negat que donin els vots del PNB per perduts. Al mateix temps, Sémper ha situat Junts “fora de la racionalitat política” i ha admès que és gairebé “impossible” arribar a cap acord amb ells. Tot i això, ha reivindicat obrir “un procés de converses institucionals” amb els grups de la cambra.

Sémper ha reconegut que és “complicat” que Feijóo tingui una majoria per a ser investit president, però “no és impossible”. “L’alternativa és quedar-se de braços plegats a casa”, ha dit, per justificar l’intent. Sobre la seva crida al PSOE, Sémper ha reivindicat que els dos grans partits puguin actuar amb “grandesa” i “profunditat de debat”. “Espanya no ha d’afrontar una reforma del sistema sanitari? I educatiu?”, ha posat com a exemple de carpetes que creu que s’haurien d’obrir. I ha dit, també, que “fa massa temps” que es parla del referèndum d’autodeterminació, l’amnistia i els indults. “Cal corregir l’agenda”, ha sostingut.

Preguntat per quin sentit té, aleshores, reunir-se amb Junts, el dirigent del PP ha dit que s’ha de parlar amb tothom, malgrat que els de Jordi Turull tenen com a prioritat la independència. Un fet, segons Sémper, que els situa “fora de la racionalitat política”.

Després que Sumar hagi cedit dos diputats a ERC perquè tingui grup propi, i que hi hagi la possibilitat que el PSOE faci el mateix amb Junts, Sémper ho ha censurat. Ha advertit que és “una mica frau” i que “força les costures de la norma”. “Altera el resultat de les eleccions, el maquilla”, ha afegit. I ha recordat que també “suposa una càrrega pública per a les arques públiques”.

El petó forçat de Rubiales

Sobre el cas Rubiales, Sémper ha demanat que dimiteixi o que el facin dimitir. I ha dit que el govern espanyol té ara “una patata calenta que ha de resoldre” i que no sembla que l’estigui responent “amb la contundència i la claredat que cal”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.