Greenpeace acusa les grans petrolieres europees de “mentir” en el seu compromís amb la descarbonització i les renovables L'organització assegura que les companyies no tenen estratègies creïbles per assolir les zero emissions el 2050

ACN/Barcelona – Greenpeace acusa les grans petrolieres europees de “mentir” en el seu compromís amb la descarbonització i les energies renovables. Segons un estudi de l’organització, les companyies no tenen estratègies creïbles per assolir les zero emissions el 2050 i fa dècades que “encobreixen els problemes del canvi climàtic”. A l’Estat, Greenpeace assenyala Repsol i critica que la companyia va destinar el 82% de les seves inversions del 2022 al negoci de combustibles fòssils, quelcom “incompatible” amb la sostenibilitat del planeta. Paral·lelament, només un 0,82% de la producció d’energia de l’empresa va ser per produir energia renovable. Segons Greenpeace, tot plegat provoca un context d’emergència climàtica “sense precedents”.

En l’informe l’organització també critica que mentre durant el 2022 aquestes grans companyies van tenir un “enorme increment” dels beneficis, els diners van destinar-se a augmentar els dividends dels accionistes i a les inversions en combustibles fòssils.

Pel que fa a Repsol, Greenpeace indica que durant el 2022 va augmentar les emissions en un 16% i indica que les “suposades solucions” relacionades amb els biocombustibles “són en realitat una font d’emissió de gasos d’efecte hivernacle”. L’organització acusa Repsol de ser una “irresponsable” i de tenir una “falta d’estratègia creïble” en els seus plans pels pròxims anys.

En el conjunt de companyies europees, l’informe apunta que tan sols un 0,3% de la producció energètica del 2022 va ser amb electricitat d’origen renovable i un 7,3% de les seves inversions es poden considerar realment baixes en carboni.

Per tot plegat, Greenpeace demana als governs dels diferents països europeus que regulin “estrictament” la indústria dels combustibles fòssils i els insta a implementar impostos permanents “per beneficis caiguts del cel”. A més, aposta per “exigir responsabilitats” a les empreses de combustibles fòssils perquè “paguin pels seus crims contra les persones i la naturalesa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.