Kaleidos Trio tanca un estiu ple de música i cultura

Culminant la 51a edició abraçant i celebrant l’art musical a Menorca, el focus del darrer concert del Festival de Música d’Estiu de JM Ciutadella recau en Kaleidos Trio. Nascuda de la inquietud i de les ganes de descobrir i treballar un repertori cambrístic tant inusual com brillant, la formació de trompeta, trombó i piano, visitarà l’illa demà, dilluns, 28 d’agost. Acompanyada del compositor Salvador Brotons, autor d’una de les peces del programa que presentaran al Claustre del Seminari, el pròxim dilluns, a les 21h.

Vicente Cascales (trombó), Alfonso Cantó (trompeta), i Ángel Martínez (piano), procedeixen de Múrcia i Alacant, terres on els seus camins convergiren, en diferents moments de la seva carrera musical, com a companys d’estudis o en qualitat de professor/alumne. Sigui com sigui, els tres músics es van trobar per formar i transformar en unió.

Amb una experiència cambrística prèvia notable, la formació s’endinsà en l’aventura del ‘setup’ trompeta-trombó-piano l’any 2020, consolidant una agenda de concerts a sales i festivals de tot el país. Compromisos enriquits per diferents encàrrecs a compositors com José Pérez, David Mora Manresa o Salvador Brotons. És precisament aquest darrer compositor barcelonès qui, juntament amb ells, donarà a conèixer la peça ‘Double Brass Concerto’, que presidirà el programa del darrer concert del festival.

Els tres professionals de la música, individualment, presenten una important trajectòria al darrere, que els aporta el coneixement i les vivències necessàries per poder experimentar conjuntament. Martínez (piano) és professor titular, repertorista/acompanyant de l’Aula de trombó i trompa del Conservatori Superior de Múrcia. Cascales (trombó), des del 2020 és membre titular de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. I, finalment, Cantó (trompeta), des del 2018 és membre de l’ADDA-Simfònica-Orquestra titular de l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

El compositor Salvador Brotons és una figura clau del panorama musical actual. Ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat diversos guardons. Compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És, a més, professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

Posant un punt final a la 51a celebració estival de la música i la cultura de JM Ciutadella, tan ben rebuda per al públic tant menorquí com visitant, Kaleidos Trio donarà vida a les obres dels compositors de renom Jacques Castéréde, Jonh Psathas, Folke. Rabe i Salvador Brotons. Una edició que ha demostrat la voluntat col·laboradora i internacional de les institucions culturals de l’illa. I que només deixa al públic amb ganes de veure què depararà l’any vinent.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.