Hito Rosado 2022 Elaborat a les Bodegues Cepa 21 amb 100% Ull de Llebre

Gràcies a Vinum Menorca us recomanam un vi rosat que ens ha enamorat des del primer glop. Es tracta del Hito Rosado 2022, elaborat a les Bodegues Cepa 21 amb 100% Ull de Llebre a Castrillo de Duero, província de Valladolid, pel que pertany a la DO Ribera del Duero.

Estam davant un vi jove, molt ben elaborat, aromàtic i que és ideal per les nits d’estiu.

Nota de tast

Vista: De color rosa pal, net i brillant que ens recorda el color dels vins de la Provença francesa

Nas: Fresc i expressiu. Ens regala aromes de fruites vermelles i subtils notes de flors blanques que li aporten complexitat.

Boca:  Expressiu, amb una marcada acidesa i un final lleugerament golós.

Maridatge

Arròs a la paella amb llomàntol gallec. Mesón Rías Baixas. Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Marida plats de pasta, ensalades, aperitius, arrossos i carns vermelles

Pizza d’embotits italians a Ti Amo. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar tant canelons, lasanya, pizza com plats de pasta. Des d’uns espagueti amb gambes i cloïsses a una pizza de salmó, tot passant per uns canelons de peix o una lasanya de carn de pollastre i bolets, sense deixar de banda els plats de pasta fresca d’autor.

Ensalada d’estiu. Foto: Bep Al·lès©

Ensalades com la d’estiu amb patata bullida i tonyina, o l’ensalada de pobre amb llagosta vermella de Menorca. També les ensalades de mesclum amb formatge de cabra i fruits secs o una ensalada de tomàtiga d’estiu amb ceba morada, all laminat i bonítol del nord.

Musclos a la marinera. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Ens va perfecte per a prendre com aperitiu tot compartint uns calamars a la romana, unes escopinyes de gallet al vapor, uns musclos de Maó amb salsa maonesa, unes cloïsses a la marinera o un pop a la gallega.

Arròs melós amb cigala. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos a la paella com el de marisc; el de gambes vermelles i pebres vermells; la paella negre amb sípia, carxofes i acompanyada d’all i oli, un arròs caldós d’escamarlans i rap o bé un arròs dins es tià amb cigala de Menorca.

Llagosta amb patates fregides i ous estrellats. Restaurant Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb la llagosta vermella de Menorca fregida amb ous estrellats i patates, com un arròs melós o una caldera de llagosta.

Mitjana de bou de raça vermella a la pedra al restaurant Miramar a Cala Blanca. Foto: Bep Al·lès©

També ideal per a donar un punt de frescor a les mitjanes de vaca vermella de Menorca al caliu, entrecots de vaca menorquina a la brasa o unes costelletes d’anyell de Menorca a la graella.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat estiuenc, molt aromàtic i encantador el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.