La Conselleria de Turisme i el Consolat Honorari de Polònia a les Balears cerquen vies per incrementar els fluxos comercials i econòmics

Aquest matí, el vicecònsol i responsable de l’OAC internacional del Consolat de la República de Polònia a Palma, Konrad Tołłoczko, ha visitat la seu de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, on ha estat rebut pel conseller Jaume Bauzà.

El cònsol ha explicat al conseller la recent reobertura, el 2022, del Consolat Honorari de Polònia a Palma, que té com a principal objectiu proporcionar ajuda i suport a tots els residents polonesos a les Balears i als més de 200.000 turistes polonesos que cada any visiten les illes, així com cercar vies per incrementar els fluxos comercials i econòmics entre Polònia i Balears.

Bauzà ha manifestat el seu interès que la comunitat polonesa “fomenti la seva cultura a les nostres illes i doni a conèixer que Polònia és potència en sectors com enginyeria i noves tecnologies”. En aquest sentit, la figura del compositor polonès Frederic Chopin, que va passar llargues temporades a Mallorca al segle XIX, constitueix un nexe d’unió entre les dues terres que els representants han coincidit a potenciar i impulsar.

A Balears hi ha actualment prop de 3.000 persones de nacionalitat polonesa, amb presència a almenys 24 municipis de la província. Aquesta quantitat representa un percentatge del 0,24% sobre la població de les Illes Balears, amb una mitjana d’edat de 35 anys, set anys inferior a la mitjana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.