Una regulació més que necessària

Passejar pel centre de Ciutadella durant els mesos d’estiu, és complicat. Acostumats a un volum de persones molt menor durant els mesos de tardor, hivern i primavera, la carrera d’obstacles s’intensifica quan hi afegim a l’equació vehicles de dues rodes. Les velos i, molt especialment, els patinets, han esdevingut en els darrers anys en un dels mètodes per desplaçar-se més emprats a la nostra ciutat, especialment pel jovent.

Tanmateix, la convivència dels que van a peu amb els que van sobre dues rodes, no sempre és pacífica. La velocitat que poden agafar aquests vehicles és només el primer “però” per garantir una circulació que sigui segura per tothom. S’hi afegeix el fet que moltes de les persones que empren patinets no s’adeqüen a la normativa de trànsit, circulant per allà on volen, a la velocitat que volen i sense mirar a dreta i esquerra. La joventut és el que té, que és més lliure (sense voler dir que tots els joves incompleixin les mesures bàsiques de seguretat vial).

El problema, fins ara, ha estat la manca de normativa específica per a segons quines conductes dels conductors de patinets. Una situació que, sembla, pot tenir una data final amb la posada amb marxa de la nova normativa que està acabant de perfilar l’Ajuntament, i que podria veure la llum a finals d’aquest mes. Un mes en què, amb l’inici del curs escolar, els patinets es multiplicaran arreu, i els que van a peu hauran de tenir quatre o sis ulls, més que dos.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.