PROYECT(ARTE) Roser Aguilera, il·lustradora menorquina “Emocions i sensacions”

Nicole De Domingo / Ciutadella – Roser Aguilera és una il·lustradora menorquina que ha aconseguit arribar molt lluny. D’aquí poc, inaugura PROYECT(ARTE), dia vuit de setembre, una de les seves exposicions a l’espai d’art Xec Coll, al carrer del seminari nombre cinc, a partir de les 20 h. Una exposició que romandrà fins al quatre d’octubre.

El començament de l’artista menorquina
Des de ben petita, na Roser Aguilera va començar a pintar, però tampoc hi van a ser sempre les ganes de voler estudiar arts. Roser diu, “sa veritat és que no vaig tenir clar que volia ser il·lustradora fins als disset anys, a segon de Batxillerat. Havia plantejat altres opcions, com ara comunicació audiovisual. Però després de veure el programa educatiu de l’Escola d’Art de Tarragona (on em vaig formar en il·lustració), vaig quedar encantada i vaig tenir clar que era el que volia fer.” També és veritat que el fet de començar de tan petita, ha fet que na Roser hagi canviat molt, hi hagi evolucionat ella mateixa com a artista, ja que cada un dels treballs i obres que ha fet fins ara, l’han ajudat a créixer.

Sensacions i emocions
El que cerca l’artista amb aquestes il·lustracions és transmetre. “En concret, les il·lustracions d’aquest projecte, PROYECT(ARTE), tracten sobre el meu pas per La Akademia, un curs que vaig estar fent, de forma online, l’any 2021-22. Com a projecte de final de curs, vaig decidir crear aquesta exposició (que és itinerant, ja ha estat a Madrid el novembre de 2022 i a Barcelona el juny de 2023), per tal de mostrar al món tot allò que ens aporta La Akademia als joves i per tal de donar-la a conèixer.” Afirma Roser que la seva il·lusió és donar a conèixer aquest curs, per així donar noves oportunitats als joves.

Des que va emprendre com a artista va decidir que totes les seves obres serien basades en aquella experiència. “Des de llavors, totes aquelles imatges que faig tenen darrere un missatge i sentit profund.” Darrere tots aquests significats profunds, Roser, a través d’Instagram (@roseraguilera.art) col·loca un missatget davall de cada imatge que publica, per fer a la gent reflexionar i deixar-la pensant una estona.

L’exposició i les seves obres
Roser afirma que,”l’exposició consta de 20 obres fetes en digital i impreses en format lona.”

Suposem que el fet de ser il·lustradora no és gens fàcil, lo qual l’artista confirma. “Ser il·lustradora implica estar en constant evolució, creixent i millorant, aprenent sempre.” Però a part del camí tan gran que ha creat aquesta artista també hi ha coses molt bones de la seva feina. “El que m’agrada de ser il·lustradora és poder transmetre emocions i sensacions a aquell qui veu les meves imatges.”

Col·laboracions en exposicions de Roser Aguilera
Aquesta artista menorquina, per tot el que ha passat i pel que ha lluitat, ha aconseguit arribar molt amunt. Ha arribat a fer moltes exposicions per donar a conèixer les seves obres, ella ens menciona alguna en les quals ha participat. “A part d’aquesta exposició, vaig formar part dels Fosquets d’art de Ferreries l’any 2016, també vaig fer la meva primera exposició individual el 2019, gràcies a Expo-Prima, a Maó. Vaig formar part de les Vesprades d’art de Mercadal de 2019, de ses Balconades d’Art d’Alaior 2021 i, com he comentat anteriorment, he fet aquesta mateixa exposició a Madrid el passat novembre de 2022 i el passat juny de 2023 a Barcelona. A part, aquest agost també vaig exposar a la sala d’exposicions Migjorn Art.”

Agraïments
Com cada artista i cada persona que hi ha en aquest món, tothom ha tingut a qualcú que l’estalona i ajuda a ser com ets, sigui un familiar, un amic o un conegut, aquella persona o persones, hi solen ser sempre. Na Roser també ha tingut a gent de confiança que l’han ajudat moltíssim i per això vol donar les gràcies. “A les persones que més he d’agrair la seva ajuda per ser on soc ara, són: a la meva mare i al meu pare. Ja que, són qui em van donar suport per estudiar art i em van recolzar en el moment d’anar a Tarragona a estudiar. També, sempre recordaré a la meva professora de plàstica de quart d’ESO, qui va donar-me un gran suport per ajudar-me a decidir a l’hora d’estudiar el Batxillerat Artístic. Igualment m’agradaria donar les gràcies a tot l’equip de La Akademia, perquè sense ells no hauria creat aquest projecte ni tampoc trobat aquest camí pel meu art. No hauria creat el llibre de PROYECT(ARTE), que vaig publicar fa tres mesos de forma online (son ses mateixes il·lustracions que hi ha a sa exposició, però amb uns textos més elaborats). El qual, m’ha duit a tenir moltes ganes de crear un altre projecte similar, que començaré pròximament.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.