Conservar els records d’aquelles festes d’antany Arxiu Imatge i So de Menorca

Fotografia: Joan Díaz Victory. Col·lecció Xavier Martín Martínez. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Còpia digital de positiu en paper. Monocrom. 1922.

Tothom té a la seva memòria els records dels grans moments viscuts a les festes des de petits. Recordam el primer toc de fabiol, les torroneres, les avellanes, els jaleos i les anècdotes que vam compartir amb la nostra gent i que han fet que, per noltros, siguin les millors festes del món.

Molts, a més, tenim a casa les fotos i vídeos d’aquelles festes i que ens ajuden a recordar com preparàvem les festes, com les vivien o com ens vestíem per seguir la qualcada o per anar a la missa de caixers. Un record gràfic que ens fa més viva i intensa la memòria.

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca (AISM) és un servei del Consell Insular de Menorca dedicat a la recuperació i la custòdia del patrimoni documental en imatges i sons produïts o referits a l’illa de Menorca. Com a part tan important de la vida de tots els pobles de Menorca, les festes són un àmbit del qual ens agrada nodrir els fons de l’Arxiu, perquè ens donen testimoni de com eren antigament i de com han canviat, de quines coses ja no es fan, quines es mantenen i quines s’han incorporat. Com que l’AISM es forma i creix a partir de les donacions i cessions dels menorquins i menorquines, comptar amb més o manco imatges de qualsevol tema o població depèn de les donacions que s’han fet i en el cas de les festes no tenim massa cosa.

Volem aprofitar aquestes pàgines per a demanar la col·laboració de totes les persones i entitats que conservin fotografies i gravacions de les festes de poble de qualsevol època i contingut. Si teniu material que us agradaria compartir i, a la vegada, que es pugui garantir la seva conservació per molt de temps, us agrairem molt que us poseu en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es. 

També podeu estar al dia de les nostres activitats visitant la nostra web (http://aism.cime.es), seguint les xarxes socials de l’AISM (Instagram i Facebook) i els canals de vídeo (YouTube i Vimeo).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.