Setmanari El Iris del 4 de setembre de 1948

Cas Comte de Torre-Saura. Foto: Miriam Triay.

El Setmanari El Iris del 4 de setembre de 1948 publicava a la portada els següents temes: Es reproduïa un fragment de la carta del Bisbe Pascual agraint la fundació de la Beca Monte Toro. L’apotecari Josep Cavaller Piris, cronista de la ciutat, publicava un article recordant el sisè centenari de la reconquesta de Menorca, que es va celebrar al 1887. Per la seva part, Josep Pons Lluch, dins la seva secció Mirador Local, parlava de “Sa cadira del Bisbe”. També era notícia la reforma de l’Hospital Municipal que havia d’estar enllestida el 12 d’octubre. L’editorial parlava de la importància de tenir coloms a les principals places de la ciutat, com la del Born.

El primer de setembre de 1948 es casaven Maria Dolores Olives i Ponsich, filla dels comtes de Torre Saura, amb Luis Cotoner Cotoner, marquès de Bèlgida i fill dels marquesos de Mondejar i d’Ariany.

Maó es preparava per a celebrar les festes de la Mare de Déu de Gràcia els dies 5, 6, 7, 8 i 9 de setembre.

Al cinema del Cercle Artístic s’instal·lava un nou aparell de so de la casa Supersound.

El Ciudadela perdia per 1-4 davant el CD Menorca a Sant Nicolau.

A la contraportada, la Pàgina Menorquina del doctor Pere Hernàndez Sastre, que parlava dels Canet de Menorca i els Cané d’Amèrica. A la secció de toponímia menorquina parlava de Sant Lluís i es tancava l’edició amb unes efemèrides menorquines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.