Menorca Talaiòtica - Unesco

Balears aconsegueix a l’agost la seva millor xifra d’afiliats

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia del Govern, Alejandro Saénz de San Pedro, i la directora general d’Ocupació, Catalina Cabrer, han presentat les xifres d’afiliació del mes d’agost, que han aconseguit els 633.234 cotitzadors. Pel que respecta a l’atur, es consolida en 30.131 persones. Totes dues xifres constaten la fortalesa del teixit empresarial de Balears i que les illes continuen sent líders en creació d’ocupació en comparació amb Espanya.

“Es confirma la bona marxa de la nostra economia gràcies a l’esforç del teixit empresarial, que està compromès amb la creació d’ocupació, i dels treballadors. Així i tot, en Balears continua fent falta mà d’obra qualificada i les nostres polítiques actives d’ocupació passaran ineludiblement per la formació”.

La Seguretat Social ha assolit aquest agost els 633.234 cotitzadors, la qual cosa suposa una xifra rècord. “La tendència continua sent creixent i veiem com Balears és líder en la creació d’ocupació, en comparació amb la resta d’Espanya”. Ateses aquestes xifres, la variació anual llança un augment del 4,42% respecte a agost de 2022, que va ser de 606.422 cotitzadors. En comparació amb el mes de juliol, aquestes xifres suposen una baixada de 2.124 cotitzadors, un 0,33% menys. “És la tendència habitual, ja que a l’agost comença a veure’s el final de la temporada”.

L’atur a Balears es consolida en 30.131, la qual cosa representa un descens de 5.627 persones, un 15,7% respecte al mateix mes de 2022. “De nou, veiem la bona tendència de l’economia de Balears i caldria remuntar-se a 2006 per a trobar una xifra d’aturats inferior”. Pel que fa a l’atur administratiu, estem en un 4,5%. “Seguim en plena ocupació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.