El PSOE Menorca demana que el Consell complementi l’aportació ecòmica del Govern per fer realitat la gratuïtat de tota l’etapa educativa de 0 a 3 anys

Bàrbara Torrent, membre de l’executiva del PSOE Menorca

La consellera del PSOE, Bàrbara Torrent, defensarà una proposta d’acord en el ple del Consell Insular del mes de setembre en matèria d’educació. Aquesta proposta té com a objectiu vetllar perquè l’etapa de 0 a 3 anys sigui gratuïta en la seva totalitat, i que el Consell Insular assumeixi la part econòmica que el Govern balear no cobreix. El partit ha defensat que es tracta d’una aportació necessària per assolir la gratuïtat real i efectiva per a totes les famílies, independentment de la seva situació socioeconòmica.

Concretament, el Govern presidit pels populars preveu finançar 4 hores lectives durant 10 mesos a l’any, però cal tenir en compte, segons els socialistes, que les escoles d’educació infantil de Menorca estan obertes entre 6 i 7 hores en horari lectiu i, en alguns casos, 11 mesos a l’any. Per tant, quedarien entre 2 i 3 hores diàries, i un mes a l’any, sense cobrir. Per a aquest motiu, el partit demana que el Consell es comprometi amb aquest finançament i demostri que està al costat de les famílies i de les necessitats reals dels fillets i filletes.

A més, Torrent  ha emfatitzat amb la idea que aquesta proposta és un pas important, però recorda que durant l’anterior legislatura ja es van comprometre amb els 8 ajuntaments de Menorca a complementar aquest finançament per tal que el curs de 2 a 3 anys estés totalment cobert. Açò va suposar una inversió prevista per al curs escolar 2022-2023 de 433.650€, dels quals el Consell aportava 15.000€ per cada aula de 2 a 3 anys i 850€ per cada alumne d’aquesta edat.

Amb tot,  Bàrbara Torrent assegura que el PSOE Menorca reitera el seu compromís amb l’educació i el benestar de les famílies de l’illa, desitjant que aquesta proposta sigui aprovada per totes les formacions polítiques del Consell Insular i que segueixi la mateixa línia del govern liderat per la socialista Susana Mora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.