La Trobada de Caixers reconeix els 25 anys de trajectòria dels caixers María Mar Pons, Júlia Santa-Eugènia i Antonio Melià

El passat divendres va tenir lloc al Claustre del Carme la tradicional Trobada de Caixers, un acte previ a les festes que anualment constitueix la reunió de germanor que cita tots els participants de les colcades dels dies 7 i 8 de setembre.

La reunió, a més de repassar les novetats sobre el protocol de les festes, va servir per homenatjar tres participants de la colcada que enguany compleixen 25 anys sobre el cavall. Així, Maria del Mar Pons Cardona, Júlia Santa-Eugènia Guim i Antonio Melià Cardona van rebre la insígnia del 25 anys participant al Jaleo de les festes de Gràcia.

A més, també es va entregar un obsequi als membres de la Junta sortint, com a mostra d’agraïment de l’Ajuntament de Maó.

L’acte, presidit pel caixer batle Héctor Pons, va comptar amb l’assistència d’unes 200 persones, així com els portaveus de la Corporació municipal.

Berenar de caixers al Camí des Castell

Finalment, es celebrarà el tradicional berenar de caixers al Camí des Castell. Serà, com és habitual, a partir de les 9.00 hores del dia 7 de setembre. Es tracta d’una tradició de fa més de 20 anys que suposa el tret de sortida de les festes per a molts dels que any rere any hi participen, i que aquest any es pot tornar a celebrar gràcies a la implicació d’un nou grup de veïns i veïnes que n’han assumit l’organització.

Un total de 261 participants damunt el cavall

Enguany, participaran a les colcades un total de 261 caixers i caixeres. A les Corregudes, hi haurà 35 participants.

Per dies, el 7 de setembre sortiran 125 persones, de les quals 39 són dones i 86, homes. Per la seva banda, dia 8 hi haurà 136 participants, entre els quals hi haurà 54 dones i 82 homes.

Quant al caixer més jove, es tracta de Saulo Juanico Buzón que té 13 anys. Mentres que el més vell, té 67 anys i és José Luís Aracil López. Ambdós sortiran als dos jaleos de les festes.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.