Cobrar per fer feina

El nou equip de govern, en concret la batllessa de Ciutadella, s’ha trobat amb una situació que, en una empresa privada -almanco una de bona- s’hauria evitat a tota costa: impagaments de feines fetes. Més concretament, retards en els pagaments d’obres realitzades per constructors al nostre municipi, algunes d’elles que s’havien de finançar amb el Pla Insular de Cooperació.

I què passa quan un fa una feina i no li paguen per la tasca acomplerta? Que no es torna a refiar de qui li ha fet l’encàrrec. Juana Mari Pons deixa entreveure en l’entrevista d’aquesta setmana que aquesta ha estat una de les causes per les quals els concursos d’obres han quedat deserts en els darrers temps a Ciutadella, una situació que ha fet que projectes a punt d’iniciar s’hagin eternitzat fins a quedar en un punt d’aturada. No és només actualitzar preus -tots hem notat la inflació-. Amb els comptes municipals sanejats, el més adient per seguir tenint proveïdors sembla que hauria de ser complir amb la part amb la qual es va comprometre l’administració.

Per ara, un concurs que havia quedat anteriorment desert, el de l’aparcament de davant l’antiga estació marítima, ja ha tingut el toc d’una empresa. I també a l’obra per renovar el Camí de Baix s’hi ha presentat una empresa.

Sanejar comptes està molt bé -especialment si ho nota la butxaca del contribuent- però no hem d’oblidar que la feina, gratis, es fa molt poques vegades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.