Setmanari El Iris de l’11 de setembre de 1948

Macarelleta

El Setmanari El Iris de l’11 de setembre de 1948 publicava a la portada els següents temes: La secció Instantània, dirigia una carta a un estiuejant fictici al que li recordava totes aquelles coses que enyoraria de Menorca. També es reproduïa el fragment d’un article de la revista mèdica “Archivos de enfermedades el corazón y vasos” que parlava de Ciutadella. Es parlava també de l’actuació de l’Esbart Folklore de Catalunya a Ciutadella i de la retornada dels pelegrins que havien portat la Mare de Déu del Toro a Compostela. S’hi publicaven en català la secció Mirador Local, amb “Mal si no cornes” a càrrec de Josep Pons Lluch, i el poema Macarelleta de Jaume Timoner Petrus.

Al Rosa Bar hi actuava el Sextet Galmès i al Cinema Alcàzar s’hi projectava “Ai Jalisco no te rajes” protagonitzada per Jorge Negrete.

Una gran tempesta havia caigut damunt Ciutadella el 3 de setembre que va afectar carrers, rompre gran quantitat de vidres de finestres, arrabassà teulades, va fer caure parets, arbres i branques. A Fornells va provocar la mort d’una dona. La gent de la pagesia assegurava que una tempesta amb fiblons com aquesta feia 25 anys que no passava.

El 3 de setembre s’havien casat els joves Gabriel Camps Vives i Joana Mercadal Piris. Biel Camps era fill del degà dels impressors ciutadellencs.

El pintor Gaspar Aguiló guanyava el premi de pintura d’Alaior, amb motiu de les seves festes patronals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.