La conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia es compromet a realitzar una transició ecològica intel·ligent i d’acord amb els compromisos amb Europa Interpelació sobre la política general del Govern en matèria de transició ecològica

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha exposat aquest dimarts durant una interpel·lació parlamentària el seu full de ruta en matèria de transició ecològica.

El conseller ha anunciat que el Govern “va a posar tots els mitjans per realitzar una transició ecològica i energètica de forma intel·ligent, congruent i d’acord amb els compromisos que tenim amb la ciutadania, amb el Govern d’Espanya i amb la Unió Europea”.

D’una banda, el titular d’Energia ha promès que mantindrà i reforçarà el compromís de descarbonización dels Illes Balears i per una altra, que aprovarà el preceptiu Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic que defineixi un full de ruta “transparent” per a ciutadans, empreses i administració.

Sáenz de San Pedro ha assegurat que treballarà per un model sostenible “econòmica, social i mediambientalment” al que ha afegit un quart factor: l’emocional. “Tots hem de creure’ns la transició ecològica. No pot ser una qüestió propagandística o de fotos”.

A més, el Govern considera que la transició ecològica és i ha de ser “una palanca que generi oportunitats, atregui inversió i aposti pels emprenedors i autònoms”.

Quant als tràmits, la conselleria es marca com a objectiu la simplificació dels mateixos per a l’impuls de projectes públics i privats i aposta per un marc regulador que aporti seguretat jurídica sobre els requisits i condicions de la implantació de renovables.

Finalment, el conseller ha indicat que el seu departament impulsarà la millora de la xarxa de recarrega de cotxe elèctric (MELIB) solucionant les deficiències actuals i augmentant el nombre de punts de càrrega per “fer dels Illes Balears un territori de referència a Europa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.