La Trail dels Fars supera els 400 participants en la seva quarta edició La cursa, que serà la tercera cita de la lliga Illa dels Trails, comptarà amb les distàncies de 23KM i 13KM entre el far de Favaritx i la Base Militar de San Isidro

La quarta edició de la Trail dels Fars Nocturna s’ha presentat aquest dimecres al Biosport Marítim amb la vista posada, a més de l’espectacular port de Maó, en la tercera cita de la Illa dels Trails, que es disputarà dissabte a la nit. A l’afegit de ser una cursa nocturna s’hi suma l’oferta de dues distàncies, 23KM i 13KM, pensades perquè es puguin gaudir corrent o caminant a bon ritme. L’esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, tindrà un avituallament final carregat de serveis per als participants.

El president del Consell Insular i màxim responsable de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Adolfo Vilafranca, va presidir l’acte de presentació acompanyat del regidor d’Esports de Maó, Lázaro Alcaide, el conseller d’Esports, Joan Pons Torres, el capità cap de la Base de San Isidro, David Celdrán, el representant de l’empresa Bosch & Lozano, Javier Sicilia, i Guiem Bosch, gerent d’Elitechip.net i coorganitzador de la prova. Les diferents intervencions han girat al voltant de l’èxit que està tenint la combinació de turisme i esport a l’illa, especialment en esdeveniments com aquest que es celebren fora de la temporada turística.

Vilafranca va explicar que “aquesta cursa i aquest tipus d’esdeveniments encaixen molt bé en el que busquem per promocionar des del Consell Insular i des de la Fundació Foment del Turisme i a més té valors com l’esforç o el companyerisme que van molt lligats a l’esport i amb els quals volem seguir treballant”. Així mateix, el president del Consell Insular va recordar que “Menorca és una destinació Starlight i, si el temps acompanya, els participants que corrin de nit podran gaudir d’un cel privilegiat”.

D’altra banda, el conseller d’Esports, Joan Pons Torres, va recordar amb estima la seva participació a les edicions anteriors per ressaltar “el paisatge, l’experiència i la vivència que suposa”, així com el regidor d’Esports de Maó, Lázaro Alcaide, que també ha corregut l’esdeveniment i que, a més, va agrair la feina dels organitzadors, patrocinadors i els militars. David Celdrán, capità cap de la base de San Isidro i corredor habitual de la cursa, es va mostrar molt satisfet de la col·laboració de la base amb els organitzadors per apropar la realitat de l’acuartelament de San Isidro, una iniciativa que Celdrán confia que es prolongui molt temps.

Guiem Bosch, com a coorganitzador, es congratula que la sinergia entre empresa privada, administració i altres protagonistes “serveixi per crear esdeveniments com la Lliga Illa dels Trails que ofereixen la possibilitat de gaudir d’un turisme actiu, conèixer l’illa de manera molt sana i fer-ho més enllà de la temporada turística, crec que esport, cultura i turisme ens fan ser una destinació única”.

La Trail dels Fars Nocturna és la tercera de les proves que conformen la Illa dels Trails, juntament amb la Trail dels Fars, la Trail del Nord i la October Trail, que es disputarà el 21 d’octubre. Més de 400 persones participaran en alguna de les dues distàncies de les quals més d’un 30 per cent són de fora de Menorca.

Els dorsals es repartiran entre el dijous i el divendres als diferents centres de l’illa que gestiona Biosport Menorca, mentre que el mateix dissabte es podran recollir de les 13 a les 18 hores al Biosport Marítim. La sortida dels 23KM està prevista per a les 20 hores al pàrquing del far de Favàritx, mentre que els 13KM ho faran a les 21 hores des d’Es Grau.

La Illa dels Trails aposta per un model de gestió d’esdeveniment basat en la sostenibilitat, la consciència i la presa de decisions que minimitzin l’impacte en el medi, com ara la supressió dels plàstics d’un sol ús, l’ús de vehicles elèctrics, informar sobre els aspectes especials dels llocs per on passen les curses, prohibir l’accés a les sortides amb vehicles propis posant a disposició dels participants un servei d’autobusos llançadores i l’obertura de l’esdeveniment a persones amb risc d’exclusió social. L’organització corre a càrrec d’Elitechip.net i de Biosport Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.