L’Eivissa negra arriba a Menorca

L’autor eivissenc Toni Montserrat visita Menorca per presentar la seva primera novel·la Isla Negra. Ho farà amb dues trobades literàries que tindran lloc a Maó i Ciutadella: Divendres 15 de setembre a les 20 h al Claustre del Carme, Local 48 de Maó, organitzat per la Fundació Rubió. Dissabte 16 de setembre a les 12.30 h a vaDllibres de Ciutadella (c/ de sa Carnisseria, 24) en format de vermut literari i gratuït.

Toni Montserrat, Eivissa 1974, llicenciat en administració i direcció d’empreses i enamorat de la cultura, ha treballat durant sis anys en la seva primera novel·la, Isla Negra, publicada pel prestigiós segell Plaza Janes de Penguin Random House i ja va per la segona edició. La novel·la, de gènere negre i misteri, està basada en uns fets reals que van ocórrer la nit del 26 de desembre de 1863 a Eivissa quan morien brutalment assassinats el capellà de l’Església de Sant Jordi, Joan Ferrer Ferrer, i el seu criat. Aquests crims van causar un gran impacte a la societat eivissenca com ho recullen els textos de l’època investigats per la historiadora Fanny Tur i que publicà en un article al Diario de Ibiza el 20 de novembre de 2016. Aquest és el punt de partida i la inspiració de la trama de la novel·la que recrea la societat i els costums a l’illa durant el s. XIX.

Les presentacions amb l’autor comptaran amb la participació de dues expertes: Maria José Amengual Serra, advocada, professora de la UIB, directora del CC Mare de Déu de les Neus i una persona de referència gastronòmica a Eivissa i responsable del blog blogditifet.com i coneixedora de moltes costums eivissenques; Maria Cardona Matutes, llicenciada en Filologia HIspànica, professora de literatura a l’Institut Santa Maria d’Eivissa i professora de la UIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.