Calviño creu que el BCE “probablement” posi fi al “ràpid” increment dels tipus d’interès La vicepresidenta primera veu "prioritari" tancar un acord sobre la reforma de les regles fiscals aquest any

Nazaret Romero/Brussel·les – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que el Banc Central Europeu (BCE) “probablement” posi fi al “ràpid” increment dels tipus d’interès. En una declaració abans del consell informal de ministres de Finances de la zona euro i posteriorment de la UE que se celebra a Santiago de Compostel·la, Calviño ha apuntat que creu que aquesta és la idea que transmetrà la institució monetària en la trobada, en què els titulars de Finances abordaran la reforma de les regles fiscals i hi haurà un punt d’informació sobre les candidatures al Banc Europeu d’Inversions (BEI). Calviño ha defensat que és “prioritari” tancar un acord sobre la reforma de les regles fiscals aquest any.

Sobre la reforma de les regles fiscals, Calviño ha dit que la presidència espanyola posarà sobre la taula un “calendari ambiciós” per tancar un acord abans que acabi l’any. La vicepresidenta primera del govern espanyol ha remarcat el “gran treball tècnic” que s’ha fet en els últims mesos per pactar parts del text i ha confiat que l’acord es pugui aconseguir aquest any. En tractar-se d’una reunió informal, no es preveu cap acord sobre cap de les qüestions.

Pel que fa a les candidatures al BEI, entre les quals hi ha la de Calviño, la representant de l’executiu espanyol ha apuntat que no posarà aquesta qüestió sobre la taula en la reunió. “No tinc la intenció que hi hagi un debat”, ha dit. En la trobada de dissabte hi ha només un punt d’informació sobre aquesta qüestió.

En la reunió també participen ministres de Finances de l’Amèrica Llatina i el Carib. Així, a la cita a Santiago de Compostel·la han assistit representants d’uns 60 països, dels quals uns 50 són ministres europeus i llatinoamericans. Sobre la taula hi ha els 45.000 milions d’euros en inversions que la UE destinarà a projectes verds i digitals a la regió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.