Lagarde reconeix que alguns governadors del BCE han advocat per frenar la pujada dels tipus d’interès La presidenta del BCE veu "progrés" en el control de la inflació, però defensa que la taxa encara és elevada

Albert Cadanet/Brussel·les – La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reconegut que alguns membres del consell de govern de l’entitat han advocat per frenar la pujada de tipus d’interès. “Una majoria sòlida ha estat d’acord amb la decisió que hem pres, però alguns membres haurien preferit una altra decisió”, ha explicat, sense detallar quants dels 26 membres s’han desmarcat. Si bé la dirigent francesa ha assegurat que la discussió “no ha sigut antagònica”, és la primera vegada que es dona a conèixer certa divisió pel que fa a l’estratègia de política monetària. Per altra banda, Lagarde ha subratllat que veu “progrés” en el control de la inflació, però defensa que la taxa encara es manté lluny de l’objectiu del 2%.

Per altra banda, Lagarde ha insistit que si es manté el nivell actual dels tipus -4,5% el tipus d’interès bàsic- la contribució per reduir la inflació serà “substancial”. No obstant això, ha matisat que el BCE continuarà prenent les seves decisions en funció de les dades que vagi recollir i que en funció de l’escenari econòmic determinarà la durada i la duresa de les restriccions monetàries.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.