Laia Abril, Premi Nacional de Fotografia 2023 del Ministeri de Cultura L'artista barcelonina aborda temes relacionats amb la sexualitat, el cos, la psicologia i els drets de les dones

La fotògrafa Laia Abril retratada en un dels elements de la seva exposició sobre el dret a l’avortament ‘On Abortion’, a Foto Colectania.

ACN/Barcelona – L’artista multidisciplinària Laia Abril (Barcelona, 1986) ha guanyat el Premi Nacional de Fotografia 2023 del Ministeri de Cultura. El jurat ha destacat la seva feina en “temàtiques que segueixen sent vigents i estructuren social i políticament la discriminació, sobretot de les dones”. El premi està dotat amb 30.000 euros. Abril és una artista multidisciplinar que treballa amb fotografia, text, vídeo i so. El seu treball, estructurat en trilogies temàtiques, aborda qüestions relacionades amb la sexualitat, el cos, la psicologia i els drets de les dones amb l’objectiu de trencar tabús socials sobre allò diferent i afavorir l’empatia, assenyala el Ministeri de Cultura.

El jurat ha atorgat el premi en reconeixement a un treball d’investigació artística que té una àmplia trajectòria internacional. La seva obra inclou informació i documentació en diferents punts del planeta, concentrant-se en “temàtiques que segueixen sent vigents i estructuren social i políticament la discriminació, sobretot de les dones, així com el patiment individual i col·lectiu que relega a certes persones, com a massa anònima, al marge de la societat”.

Després de graduar-se en periodisme, Abril va treballar durant cinc anys en la residència d’artistes de Fàbrica a Itàlia com editora creativa i fotògraf de COLORS Magazine. Ha publicat llibres com ‘Thinspiration’ (autopublicado, 2012), ‘Tediousphilia’ (Musée de l’Elysée, 2014) i ‘The Epilogue’ (Dewi Lewis, 2014), obra reconeguda amb els premis Paris Photo-Aperture First Book Award, Kassel PhotoBook Festival i PHotoEspaña Best Book Award.

La seva obra ha estat exhibida en diversos museus, un d’ells, el MNAC. ‘On Sexuality’, ‘On Eating Disorders’ o ‘A History of Misogyny’ són algunes de les seves sèries més conegudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.