El Chica Txeca (Es Nàutic) es proclama subcampió del món de creuers

 El creuer Chica Txeca amb bandera del Club Nàutic Ciutadella i amb els dos veterans germans Toni i Josep Pons Faner ha fet història per la vela major del club ciutadellenc i per l’illa en general després de proclamar-se flamants subcampions en el Campionat del Món de Creuers ORC celebrat a Barcelona.
El Chica Txeca ha quedat segon en la segona prova de 24 hores del Mundial de més de 50 creuers i s’hi ha proclamat la seva categoria Corinthia, a més de quedar segons a la general de Barcelona. Un resultat brillant per la parella de germans del CN Ciutadella qui després de creuar l’Atlàntic fa un bon grapat d’anys ara segueixen sumant alegries en Es Nàutic.
La sortida de la segona i darrera prova d’aquest Campionat del Món va ser a les 12:45h (classe C), ja que per falta de vent la van haver d’ajornar. Un total de 53 embarcacions de nou països a Barcelona i fent el Chica Txeca i la resta de competidors el recorregut nº 5, des de Barcelona cap al nord-est fins a ODAS Blanes i tornant cap a Barcelona, amb un total de 63 milles nàutiques, a més de passar per una boia de desmarc que va afegir dues milles al recorregut.
La prova offshore llarga té un coeficient de puntuació de 1.5 i la offshore curta de 1.0. La puntuació d’ambdues regates determina els nous campions del Món ORC A Dos (en cada una de les 3 classes agrupades per grandària i velocitat ponderada, en el cas del Chica Txeca la classe C).
Des del CN Ciutadella l’alegria és màxima en la secció de creuers de l’entitat, que en tot moment ha anat seguint en directe les evolucions del Chica Txeca i del duet Pons Faner.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.