Pinzell, excel·lència gastronòmica

Caneló de conill amb pebres. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Hem aprofitat aquest mes d’agost passat per a fer una petita volta per alguns dels temples de la nova cuina menorquina, de la cuina marinera i de les cuines del món, com és el cas del restaurant Pinzell, de Ciutadella, que una vegada més ens ha sorprès amb el seu menú de degustació que el situa dins l’excel·lència gastronòmica de la nova cuina menorquina.

El tàndem Víctor Torrent a la sala, sense deixar de banda a Rubén, i Joan Salord Roca a la cuina està funcionant de meravella des de fa uns anys i ens ofereix plats de nova cuina menorquina que ens transporten des de la cuina de Fra Roger amb les pilotes de ratjada amb salsa de tàperes de Menorca, que ben bé podria ser també la interpretació de la ratjada amb tàperes del nostre receptari tradicional, a uns excel·lents canelons de conill amb pebres que ens omplen la nostra memòria gustativa i gastronòmica d’aquella cuina de festes i també, de sabaters de banqueta, que en mans de Joan Salord fa una clucada d’ull a la perfecció.

Figa farcida de formatge de cabra, anous i mel de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Vam començar el dinar amb un tast d’oli d’oliva extra verge eco de Morvedra i sal de Ses Salines de Fornells, per a seguir amb una figa farcida de formatge de cabra, anous i mel de Menorca, realment sorprenent.

Enfilall de tonyina vermella macerada en soia, tomàtigues de cirerol confitades. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Va seguir el menú de degustació l’enfilall de tonyina vermella macerada en soia, tomàtigues de cirerol confitades i un punt de maonesa de wasabi, que destapa la bona mà i la cuina d’autor de Salord Roca, sempre sota l’antenta mirada de Víctor Torrent, que no deixa perdre cap detall a la sala.

Pilotes de rajada amb salsa de tàperes. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Vam seguir amb les pilotes de rajada, de la que ens hem parlat a l’inici de l’article, que són un homenatge a la cuina medieval i renaixentista menorquina, que tenia en les pilotes de peix, i també de marisc, un dels seus grans plats de cuina marinera antiga i que ensamblen a la perfecció amb la salsa de tàperes.

Arròs negre amb rap i emulsió d’all. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Els arrossos són també un dels forts de Pinzell, i és per açò que en la degustació van influir un arròs negre de marisc amb rap i una muselina d’all, que el feia irresistible als amants arrossers.

Caneló de conill amb pebres. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Després de l’arròs va arribar, el que per a mi, és i serà si el conserven a la carta un dels plats de referència de Pinzell, el seu caneló de conill amb pebres, del que també hem parlat i, no es la primera reinterpretació que es fa d’aquest plat tradicional que l’any passat es presentava a manera de pilotes de conill amb salsa de pebres torrats, però que aquest sublim caneló ha superat i de molt amb la seva melositat, explosió de sabors tradicionals a la boca, una beixamel suau que no emmascara el producte i fa reviure taules d’infantesa.

Gelat de festuc casolà i greixera de monyaco. Pinzell restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Vam acabar amb unes postres de gelat de festuc casolà, una seductora greixera de monyaco i una galeta que arrodonia el plat.

El maridatge va ser amb el Iamontanum blanc de Sa Marjaleta, elaborat amb viogner per la família Casasnovas al Migjorn de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.