Un total de 37 restaurants participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2023 Es celebrarà del 22 de setembre al 8 d'octubre

La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca, CAEB Menorca i AgenciaCom, s’ha presentat aquest dijous a bord del vaixell ‘Ciudad de Palma’ de Trasmed.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència d’autoritats, així com nombrosos representants del sector empresarial, turístic i de la restauració de Mallorca i Menorca.

El director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, ha explicat que “la Mostra de Cuina Menorquina és un esdeveniment gastronòmic que va néixer ja fa catorze anys i és un projecte que valora la cuina pròpia de Menorca i que beneficia a molts de sectors, i s’estén més enllà de la temporada turística”.
El president de Restauració Menorca, José Bosch, ha destacat que “volem continuar apostant per la gastronomia com a element diferenciador i de promoció turística, i que millor que fer-ho amb la Mostra de Cuina Menorquina que enguany té una elevada participació i una gran qualitat de menús”.
Per la seva banda, el director de Relacions Institucionals de Trasmed, Miguel Pardo, ha comentat que “el que ens uneix avui aquí i el que ens permet atreure a la gent i apostar per la desestacionalització és la gastronomia, una cuina que neix de la cultura popular i que es va adaptant a les diferents influències. Una gran iniciativa en la qual estem orgullosos de poder ajudar i esperem que sigui tot un èxit”.
Finalment, la directora Insular de Promoció Turística i Fons Europeus del Consell de Menorca, Begoña Mercadal, ha expressat que “convidam a tothom a participar en la Mostra de Cuina Menorquina i que gaudiu molt de la gastronomia menorquina”.
Per acabar l’acte, el xef del restaurant Santa Marianna de Menorca, José María Borrás, ha elaborat una tapa amb producte local ‘Paisatge en textures de setembre’ que han pogut degustar tots els assistents. A més, d’un desdejuni cortesia de Trasmed.
La cita, que es durà a terme del 22 de setembre al 8 d’octubre a Menorca, tindrà una durada de disset dies en la qual els 37 restaurants que hi participen donaran a conèixer el potencial gastronòmic de l’illa, oferint receptes tradicionals i una cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada.
Sota aquesta premissa, els restaurants elaboraran un ‘Menú Mostra’ (a un preu de 20€, IVA inclòs i beguda a part) i/o un ‘Menú Gastronòmic’ (a un preu i format lliure), en els dos casos basats en la cuina menorquina i amb els productes de l’illa.

Els restaurants que hi participen són: Es Born, Molí des Comte, Pinzell Restaurant, Racó d’es Palau, Restaurant S’Amarador, Restaurante Faustino, Ses Voltes Espai Gastronòmic, Vestige Son Vell – Sa Clarissa i Vestige Son Vell – Vermell a Ciutadella; Restaurante Maribel a Cala Blanca; Es Barranc a Cala Galdana; Restaurante Loar Ferreries a Ferreries; Es Chic a Es Migjorn Gran; Restaurante Don Tomás a Santo Tomás; Ca n’Olga, Café Bistro Sol 32, Hotel Jeni & Restaurante i The Tapas Gastrobar a Es Mercadal; Cafè del Nord i Sa Fonda a Fornells; Nura, Siempreviva i Torralbenc a Alaior; Agroturisme Llucasaldent Menorca – Son Bou i Es Jardí des Temple a Son Bou; Es Casino de Sant Climent a Sant Climent; Bodegas Binifadet, Restaurante La Venta i  Sa Pedrera des Pujol a Sant Lluís; Alma Salada a Binibeca; Artiem Carlos i Sant Joan de Binissaida a Es Castell; Artiem Capri, Cantina Illa del Rei, El Romero, Nou Bar i Sa Lliga Marítim a Maó.

El públic podrà consultar els establiments participants en aquesta edició i el seu menú a la web www.mostradecuinamenorquina.com

 
Patrocinadors i col·laboradors
 
La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca, CAEB i AgenciaCom, compta amb el patrocini principal de Magna, i Trasmed i la Fundació Foment de Turisme de Menorca com a patrocinador. A més, també té la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior, European Region of Gastronomy – Menorca Awarded 2022, Ashome, l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, Fra Roger, Ascaib, Elitechip, Cómete Menorca, Foodies on Menorca, Menorca Es Diari, Menorca al Dia i Cadena SER Radio Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.