Ciutadella s’incorpora a «Emblemàtics balears» amb catorze establiments catalogats

Un total de catorze establiments de Ciutadella s’han incorporat al projecte «Emblemàtics balears», impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç, i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI).

Els comerços de Ciutadella catalogats a «Emblemàtics balears» són:

 • Avarca Pons (calçat): arrelat
 • Ca na Fayas (alimentació): arrelat amb història
 • Ca na Riera (alimentació): emblemàtic
 • Ca sa Pollaca (calçat): amb història i patrimoni
 • Calçats Torres (calçat): arrelat amb història
 • Can Llufriu (equipament de la llar): arrelat amb història
 • Cas Seller (complements de moda): arrelat amb història
 • Cicles Caymaris (bicicletes): amb història i patrimoni
 • Coll 1925 (roba i complements): emblemàtic
 • Forn Can Diego (forn i pastisseria): arrelat amb història
 • Foto Studi Hernando (fotografia i vídeo): emblemàtic
 • Gelats Torres (gelateria): emblemàtic
 • Joieria Carles (joieria i rellotgeria): arrelat amb història
 • Pastisseria El Diamante (forn i pastisseria): emblemàtic

El projecte «Emblemàtics balears» neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

Són els ajuntaments que identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Amb la incorporació de Ciutadella, Menorca compta amb 49 comerços adherits dels municipis d’Alaior, es Mercadal, Ferreries i Maó. A les Illes Balears, «Emblemàtics balears» compta amb 315 establiments catalogats de 28 localitats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (73), Pollença (9), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran 1 i Sant Francesc Xavier 5). Per categories, hi ha 87 establiments emblemàtics; 101 d’arrelats i amb història; 28 amb patrimoni i història; 51 amb història; 40 d’arrelats; 6 d’arrelat i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.