El PP Menorca celebra la declaració de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial

El PP Menorca ha celebrat avui la inscripció de la Menorca Talaiòtica a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, una fita que, per a la presidenta del PP Menorca i secretària de la mesa del Parlament de les Illes Balears, Coia Sugrañes, “és un premi i un reconeixement no només al nostre patrimoni arqueològic, que és un tresor, sinó també a la feina de més d’una dècada per part de les diferents administracions, sobretot el Consell Insular de Menorca, associacions i entitats culturals i tota la societat menorquina” .

“Com a menorquins hem d’estar molt orgullosos del que hem aconseguit. Menorca és l’illa amb més quantitat de jaciments prehistòrics, tenim un llegat únic, que, a partir d’ara, gaudirà d’un reconeixement internacional pel seu valor excepcional”, ha dit Sugrañes.

“Vull posar en valor el consens polític que ha prevalgut durant tots aquests anys. Tots som part d’aquest projecte i tots hem aconseguit amb molt d’esforç que Menorca tingui el reconeixement que es mereix. Però això no és el final, a partir d’ara toca continuar treballant molt dur per protegir, cuidar i preservar aquest gran llegat, perquè, generació rere generació, sigui el nostre senyal d’identitat”, ha dit Sugrañes.

Va ser un govern del Partit Popular al Consell Insular de Menorca, amb Santiago Tadeo com a president i Maruja Baíllo com a consellera de Cultura, qui va començar el projecte i primer expedient que es va presentar. La Menorca Talaiòtica es va incloure el 2013 a la Llista Indicativa del Ministeri de Cultura per optar a Patrimoni Mundial, i el 2015 va ser la candidatura oficial d’Espanya. Ja el 2016 es va presentar el primer expedient, però se’n va recomanar la reformulació i es va posposar el nomenament en espera d’un nou cicle d’avaluació. A partir d’allà, i seguint les recomanacions d’ICOMOS, es va reformular l’expedient i es va tornar a presentar el 2021. Dos anys després, Menorca Talaiòtica ha estat avui declarada com a Patrimoni Mundial de la UNESCO al 45è Comitè de
Patrimoni Mundial celebrat a Riad, Aràbia Saudita, al qual ha assistit una delegació de representació institucional formada, entre d’altres, per Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular de Menorca, Margalida Prohens, presidenta del Govern de les Illes Balears, Joan Pons, conseller de Cultura i Simón Gornés, conseller de Medi Ambient.

Precisament han estat Adolfo Vilafranca i Margalida Prohens, amb José Manuel Rodríguez, ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, els encarregats de defensar avui la candidatura i inscripció de la Menorca Talaiòtica a la sessió del comitè.

Està previst que aquesta nit, Margalida Prohens i Adolfo Vilafranca, juntament amb la resta de la delegació, assisteixin a un sopar oficial organitzat per l’Ambaixada d’Espanya a Riad, presidit per l’ambaixador d’Espanya al Regne d’Aràbia Saudita, Jorge Hevia.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.