Esquerra de Menorca-Esquerra Unida davant la declaració de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Humanitat

Celebrem que finalment, després d’una llarga i molt costosa tramitació, la UNESCO hagi declarat la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Felicitem a totes les persones que des de l’inici de l’expedient han posat el seu esforç per aquesta consecució

Esperem que la declaració no sigui un títol buit de contingut i que comporti el compromís de la ciutadania i les institucions en la conservació, protecció i valoració del nostre patrimoni arqueològic.

Manifestem el nostre temor que, com ha passat amb el Camí de Cavalls i la Menorca reserva de Biosfera, la declaració de Menorca Talaiòtica esdevengui un altre reclam turístic per a incrementar la pressió de la massificació turística sobre un territori fràgil com és Menorca

Esperem que la inversió en el patrimoni arqueològic no tengui com a resultat la minimització de la ja esquifida inversió en patrimoni arquitectònic, patrimoni industrial, patrimoni etnològic i, sobretot, patrimoni documental.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.