La Festa dels Caixers acomiadarà l’estiu aquest cap de setmana

Alaior serà testimoni aquest cap de setmana de l’última de les celebracions amb cavalls de l’estiu a Menorca, la Festa de Caixers, que aquest any compleix vint-i-cinq anys.

Organitzada pel Grup d’Amics de sa Festa des Caixers, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior, la Festa de Caixers, especialment dirigida a joves i a la gent més gran, acollirà també durant la setmana nombroses activitats. Aquest matí, el batle d’Alaior, José Luis Benejam, la regidora de Cultura i Festes, Eva Petrus, la presidenta del Grup d’Amics de sa Festa des Caixers, Sonia Rivas, i dos vocals d’aquesta associació, Karina Rotger i Bartolomé Mercadal, han presentat la programació de festes.

El dijous 21 de setembre hi haurà a les 20.30h Nit de Glossat al pati interior del Bar Restaurant ‘’Es Pouet Nou’’.

Divendres 22 de setembre tindrà lloc el Mercat de Nit (a partir de les 17.30h, a la Plaça des Ramal i al carrer des Ramal), la representació del conte ‘’Versos per un món millor’’ (18.30h, Plaça des Ramal), el Màster de Zumba (20h, Plaça des Ramal), i la revetlla amb Orquesta Huracán (22h, Plaça Constitució).

Ja durant el cap de setmana, tindran lloc els actes més esperats de la festa. El dissabte a les 10.30h hi ha jocs en família amb ‘’Bota i Juga’’. A les 12h, passacarrers amb la Banda Juvenil d’Alaior des de el Bar Cal Bon Jesus fins Sa Plaça. A les 17.30h serà la sortida de l’Ajuntament de la Cercavila de la Banda ‘’Idò Sí’’ i la Colla Gegantera, per donar pas després a la trobada de la qualcada al Pla d’en Borràs a les 18h, amb l’entrega de la bandera al caixer fadrí al Club de Jubilats (18.15h), i l’inici del jaleo amb la Banda de Música d’Alaior (19.30h). Per acabar la nit, i com a novetat d’aquest any, hi haurà una revetlla amb Jukebox Band.

Finalment el diumenge, per finalitzar la festa, una cercavila des de l’Ajuntament d’Alaior amb la Xaranga ‘’Idò Sí”’ a les 9h, el replec de la qualcada davant el bar es Pouet Nou i la recollida de la bandera al Club de Jubiltats (9.30h), la Missa de Caixers a l’Església de Santa Eulàlia (11h), i l’últim jaleo de cavalls de l’estiu a les 12h amb la Banda de Música d’Alaior.

A aquesta edició de la Festa dels Caixers participaran uns 34 caixers, dels que destaquen Álvaro Morillas Huescar, de 16 anys, com a caixer fadrí i Lito Vinent com a fabioler. Aquesta festivitat és sense dubte una molt bona oportunitat per les persones que durant l’estiu no poden gaudir tant de les festes dels diferents municipis, en especial fillets i jubilats. A més, molts caixers aprofiten per sortir per primera vegada damunt el cavall com per exemple, els caixers Mayra Iniesta i Isaac Moll, tots dos fillets de 12 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.