Menorca Talaiòtica, inscrita com a Patrimoni Mundial de la UNESCO Menorca Talaiòtica engloba 280 jaciments d’època prehistòrica, en què es poden observar vestigis del 1.600 aC al 123 aC

El 45è Comitè de Patrimoni de la UNESCO, reunit aquesta setmana a Riad (Aràbia Saudita), ha aprovat en la sessió d’aquest matí la inscripció de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Menorca Talaiòtica, el recorregut de la qual per a la seva inscripció com a Patrimoni Mundial de la UNESCO es va iniciar fa més d’una dècada, es divideix en nou àrees territorials (prop del 5 % del territori de l’illa), que engloben 280 jaciments d’època prehistòrica, en què es poden observar els vestigis més importants de la cultura talaiòtica (1.600 aC – 123 aC).

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, que ha assistit al Comitè com a part de la delegació de la candidatura de Menorca Talaiòtica, ha aprofitat la seva intervenció en la sessió per agrair la inscripció al Comitè, així com a l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes, la seva implicació.

«Avui és un dia històric per a Menorca, les Illes Balears i Espanya», ha destacat Prohens, la qual ha expressat «el compromís del Govern de gestionar aquest patrimoni, un patrimoni únic a la Mediterrània, protegir-lo i explicar-lo, perquè arribi en tota la seva esplendor a les noves generacions».

També han assistit a la sessió del 45è Comitè de la UNESCO a Riad l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes; l’ambaixador d’Espanya a l’Aràbia Saudita, Jorge Hevia; el secretari d’estat de Patrimoni i Belles Arts, Isaac Sastre; el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca; el vicepresident primer i conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca, José Simón Gornés, i el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Joan Pons Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.