Jordi López, a Més per Menorca: “Per què no van posar vostès el finançament adequat a la seva Llei de Reserva de Biosfera?

El diputat al Parlament balear del PP, Jordi López Ravanals, ha intervingut aquest matí a la sessió del Parlament de les Illes Balears per contestar el grup de Més per Menorca en relació amb la seva Proposta no de Llei per garantir un finançament adequat per a Menorca Reserva de Biosfera.

Durant la seva intervenció, el diputat menorquí ha destacat que “la intenció que té Més per Menorca amb aquesta PNL és modificar, per la porta del darrere, amb nocturnitat i traïdoria, una norma amb rang de llei. Volien marcar-nos un gol”.

“El Partit Popular, el govern de Marga Prohens, té un compromís absolut amb la Llei de reserva de biosfera de Menorca. Però no la Llei que l’esquerra va fer de pressa i corrent, amb trilerisme parlamentari, a tres mesos de les eleccions, per treure rèdit polític, donant-los igual els interessos dels menorquins. El PP advoca per una llei consensuada, acordada per tots”, ha afegit Jordi López.

El diputat també s’ha preguntat per què si ara Més per Menorca pensa que el finançament de la Llei és un problema, al seu moment, quan van redactar la Llei, per què no van posar directament 8 milions d’euros de finançament o els que ells consideressin necessaris? Davant d’això, López els ha recriminat que “quan governen fan i diuen una cosa, i quan són a l’oposició, una altra. El que abans no era un problema per a MÉS, ara que governa el PP sí que ho és”.

Finalment, Jordi López Ravanals ha proposat a Més per Menorca i als altres partits d’esquerres, pactar una Llei consensuada, on tots hi estiguin d’acord, mirant els punts que tenen conflicte de competències amb altres administracions i mirant quins punts estan donant obligacions a els ajuntaments o el Consell Insular sense tenir el Parlament la potestat per fer-ho.

“Si volem una llei que tingui seguretat jurídica, fem-la entre tots i la sotmetem al Consell Consultiu. Els garantim que el PP en tot moment respectarà el que diu l’article 80 que van redactar vostés, que és cinc milions de finançament, dels quals el 75% correspondrien al Govern balear, i el 25% al Consell Insular”, ha conclòs el diputat .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.