Maria Jesús Bagur, portaveu del PSM "No prioritzarem Escola de Música o reforma del geriàtric, volem avançar per tot"

Itziar Lecea / Ciutadella – Sense haver vist encara la proposta de pressupostos per part de l’equip de govern, la portaveu del PSM a l’Ajuntament, Maria Jesús Bagur, es mostra prudent a l’hora de fer una valoració. Però assegura que faran valer el seu pes en la negociació d’un document que haurà de comptar amb el vistiplau de la majoria dels partits representats al consistori. Amb ella, fem valoració també d’aquests primers mesos de govern del Partit Popular.

Com valorau la feina feta aquests primers mesos per part del PP?
Veim que hi ha intenció de seguir amb projectes iniciats, per les converses que hem tingut i les declaracions que han fet, així com pels temes que han duit fins ara a juntes de govern. És el cas de projectes per aconseguir subvencions europees per urbanitzacions, per enllumenat públic, seguir amb l’obra del carrer de General Morera, el Camí de Baix, l’aparcament de Dalt sa Quintana… Són projectes que segueixen el seu camí.

El que no ens ha agradat tant ha estat el posicionament sobre l’autobús de Macarella, perquè és tornar enrere un projecte totalment consolidat. És cert que no és competència municipal, però amb el mateix color polític al Consell, que és la institució competent, és més fàcil desfer-ho.

També hem vist que s’han col·locat les jardineres que vam comprar per tirar endavant el projecte del Born per a vianants, pel que veim que, per ara, no hi ha intenció de deixar aquesta zona lliure de cotxes. A banda, no ens agrada la venda de fum amb l’àrea d’urbanisme. No s’ha incrementat personal, i el que incrementaran, és una previsió que ja es reflectia als pressupostos de 2023. No veim que la promesa de millorar molt aquesta àrea concreta de l’Ajuntament, sigui una realitat.

Quina és la vostra posició, veient el camí que han iniciat, respecte a l’aprovació del projecte de pressupostos per 2024?
Pels pressupostos, encara estem a l’espera de què ens facin la seva proposta per poder valorar. La nostra intenció, tanmateix, és fer una valoració en la seva totalitat, sense anar a mirar tant el detall. Estarem molt atents a les depeses, però també als ingressos, vigilarem que realment siguin reals i no tornar a situacions passades amb governs del PP on els ingressos reflectits no eren reals. No hi haurà un sí assegurat per tenir un projecte o l’altre.

Seguirem lluitant pels nostres punts de campanya: la construcció de l’escola de música, la reforma del geriàtric municipal, mantenir la despesa social i que no hi hagi cap passa enrere en l’atenció, especialment a la gent gran. Evidentment, pitjarem per la mobilitat de Ciutadella i el Born per a vianants.

Pel que fa al tema del pagament dels avals als constructors, volem deixar clar que en cap moment vam deixar de pagar la feina. Les obres i les certificacions d’obres estan pagades. El que sí que quedava pendent en alguns casos era el retorn d’avals que posaven els constructors. Tanmateix, sabem quin és el ritme de l’administració, així com el temps llarg que suposa executar una obra pública, pel que els terminis a vegades s’allarguen i vam haver de demanar pròrrogues per tornar aquests avals.

Si es dona la situació d’haver d’avançar entre l’escola de música o el geriàtric, us decantareu per un?
El que tenim clar és que el més important és avançar en els dos. Potser sí que l’escola de música té els tràmits una mica més endavant, però el que volem és avançar per veure executats els dos projectes. Als pressupostos del 2023 hi havia una partida important per licitar el projecte bàsic i executiu del geriàtric. I també per l’escola de música, i sembla que les bases poden sortir prest. Tampoc no volem donar més importància a un projecte o un altre, perquè són prou importants tots dos.

Heu pensat de fer alguna aportació d’un projecte no iniciat als nous pressupostos?
Sabem què pot aguantar el pressupost de Ciutadella, pel que la nostra intenció no és sortir amb grans exigències ni coses diferents, el que ens interessa és acabar el que ja està començat. Ara bé, entenem que hi ha doblers que poden arribar d’altres administracions que es poden emprar per fer inversió, com també es pot emprar el romanent disponible si es manté l’alliberament de la regla de despesa. Tanmateix, primer volem veure la seva proposta i després veurem quines aportacions es poden fer.

El nou equip ha fet referència, pel que fa a noves inversions, als fons europeus per executar obres com el Clavegueram Cala Morell.
La nostra posició és que s’ha de pagar igual que a la resta del municipi. El contribuent és el que paga la part que li pertoca, no entenem per què s’ha de diferenciar el clavegueram de Cala Morell d’altres zones. Els propietaris són els que s’han de fer càrrec d’una bona part del cost de l’obra. De fet, ja vam fer una excepció pagant en la seva totalitat el cost de la connexió des de la depuradora fins a Ciutadella, pel que l’Ajuntament ja ha aportat més del que s’hauria aportat a una altra obra.

Teniu intenció de xerrar amb els altres grups per consensuar els pressupostos?
Si, primer farem la nostra feina com a partir, però tenim clar que són uns pressupostos que si han de sortir endavant, haurem d’anar tots a la una, pel que ens tocarà dialogar amb tots els partits polítics amb representació al consistori. El que està clar és que l’oposició tindrem un pes important en aquesta legislatura, en estar el govern en minoria.

Si són uns pressupostos continuistes, que miren pel bé de Ciutadella i no veim cap excentricitat, especialment en l’apartat d’ingressos, no posarem obstacles a la seva aprovació.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.